Юън Макгрегър е голямо име и освен това актьор, когото много харесваме, затова принципно следим  новите му проекти, дори и да не пускаме новини за тях. Но до излизането на „line up”-a на Сънданс преди няколко дни, нямахме представа за съществуването на „Last Days In the Desert”, в който той ще изпълнява ролята на Исус Христос. А не е като да кажеш, че не е имало новини по темата – сега ги откриваме със задна дата.

Но както и да е, важното е, че вече влязохме в час, при това подобаващо, с първата официална снимка от филма, представяща Макгрегър в целия му „блясък”.

Юън Макгрегър

Last Days In the Desert” е дело на режисьора Родриго Гарсия („Things You Can Tell Just by Looking at Her”, „Mother and Child”, „Албърт Нобс”) и разказва за 40-дневните пости на Исус Христос в пустинята, където е изкушаван от Дявола, влизайки в борба с него за съдбата на „семейство в криза”.

Интересното в случая е, че филмът не се определя като „faith based”, така че има шанс да предлага някакъв тип рационален поглед към темата, още повече, че според информацията Макгрегър ще изпълнява ролята и на Дявола. Тоест може да видим някакво интересно представяне на Исус, например като луд човек с разделение на личността.

Засега това са спекулации и ще трябва да изчакаме трейлър, преди да разберем за какво точно става въпрос. Освен Юън Макгрегър във филма ще видим и Кийран Хайндс, Тай Шеридън, Айелет Зурер и Сюзън Грей.

Премиерата е 25 януари в рамките на фестивала в Сънданс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Прекрасно. Библията ако не друго е поне прекрасен източник за сценарии на фантастични филми.