Странно е да наблюдаваш добри актьори във вече готов филм, показан дори в Торонто, и да си (почти) сигурен, че съдбата му е да се среща с публиката в домашна обстановка. Много харесваме Ейдриън Броуди и сме склонни (ако сме в настроение) да отпуснем малко екстра-кредити на Хейдън Кристенсен, обаче подозренията и недоверието към „American Heist” се засилиха, след като видяхме трейлъра.

Нищо особено и невиждано, нали? Любопитното е, че режисьорът работи за първи път по филм на английски език, арменец е и се нарича Сарик Андреасян. А ето за какво собствено иде реч в историята:

Двама братя с проблематично минало се оказват замесени в сериозен банков обир. Мястото е Ню Орлиънс. По-големият излиза на свобода след десет години зад решетките. По-малкият се опитва да изчисти минали грешки, има прилична работа като автомонтьор, иска да започне собствен бизнес и дори си има любима… Обещанието и „примамката” са онзи прословут „последен удар”, за който всички мошеници си мечтаят. Вина, алчност и неизбежната братска привързаност обричат двамата на съучастие в много сложния обир. Следва екшън (предвидимо), кулминация и развръзка в тази така трогателна криминална история…

Тук е мястото да възкликнем „Горките актьори!”, ала не би било много честно спрямо тях. Защото въпреки всичко, те сами са си избрали да участват в „American Heist”. Надали са могли да предположат какъв ще е крайният резултат, обаче клишетата си личат още в сценария. Но така де, няма какво да го мислим – при положение, че все още не е ясно дали/кога ще има премиерна дата (дори) в Щатите, ще си останем на ниво „трейлърни разсъждения”. И все пак – жалко за Ейдриън… и Хейдън.

American Heist

American Heist

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. тамън си викам сносен екшън и на екрана се появи това бездарно същество Джордана… пууууууууу…