Джеймс Франко

Може би заглавието „Tar” е било прекалено отнесено за щатските спецове по разпространението, и вероятно затова продуцираната от Джеймс Франко творба вече се нарича „The Color of Time”. При все че премиерата му беше миналата година на филмовия фестивал в Рим, до преди няколко дни филмът все още беше извън радара на зрителите.

Резултатът от необикновения подход към материала от страна на 12 режисьора-студенти в нюйоркския университет е история, споена в едно, с идеите на режисьорите, със съдействието на основния актьорски екип и с вдъхновението от творбите на носителя на „Пулицър” поет, критик и преводач Чарлс Кенет Уилямс.

Историята проследява младия Уилямс, обграден от любовта на жена си и малкия си син, в чиито спомени проблясват мрачни и идилични моменти от миналото, докато той се подготвя за едно четене в Ню Йорк. Спецове отвъд Океана, които са видели вече филма, споделят, че въпреки експерименталния подход, амбициите на творческия екип и впечатляващия актьорски състав – Франко, Мила Кунис, Джесика Частейн, Зак Браф, Брус Кембъл, Хенри Хопър, нещо не достига на филма. Но и всички обръщат внимание на стремежа – поне визуално – колективната творба да напомня на „Дървото на живота” (без динозаврите и изригванията на Слънцето).

плакат

Както напомнихме, продуцент на проекта е Джеймс Франко, а сценаристи и режисьори са: Една Луиза Биесолд, Сара-Вайълет Блис, Брус Тиери Чунг, Габриеле Демистере, Алексис Гамбис, Брук Голдфинч, Шриприя Махеш, Памела Романовски, Тайн Томасен, Шрути Гангули, Вирджиния Уреизтиета и Омар Зунига Идалго.

The Color of Time” вече може да бъде видян в платформата VOD, а също и в ограничен брой киносалони вече е на екран от петък, 12 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments