Ако сте се чудили как кастинг може да провали цял филм, не се чудете повече, просто хвърлете един поглед на първия трейлър на китайския (псевдо)исторически епос „Dragon Blade”. Филмът разказва за римски легион, предвождан от „злия” генерал Тиберий, който през 48 г. п.н.е. се опитва да наложи контрола си над прословутия търговски път, известен като „Пътя на коприната”, който свързва Китай със Запада. А актьорите, които по никакъв начин не се вписват в картинката, са Ейдриън Броуди, Джон Кюсак и Джаки Чан.

Добре де, не е само кастингът – доста неща изглеждат зле. Дори и визията не ни впечатлява, въпреки че говорим за бюджет от 65 млн. долара (един от най-големите за китайска продукция). Но в това отношение нямаме притеснения, защото „и баба знае”, че китайците са майстори на епиката – през последните години те са го доказвали не един или два пъти – и сме сигурни, че като видим няколко хиляди прилично костюмирани статисти на екран, ще останем доволни. Проблемът е, че нямаме никакво желание да го гледаме.

От доста време сме отбелязали неприятния факт, че Джон Кюсак е поел по пътя на Никълъс Кейдж – в някои отношения той е дори по-зле, но за наше огромно съжаление, по същия път е поел и Ейдриън Броуди. Той винаги се е снимал в по-… нека ги наречем странни филми, но напоследък го гледаме само в брадви и в нищо свястно. Що се отнася до Джаки Чан, той е толкова голям, че може да си позволи каквото си поиска.

В допълнение, вижте няколко снимки и поредица постери.

Джон Кюсак и Джаки Чан

Броуди

Dragon Blade

Режисьор на „Dragon Blade” е Даниел Лий („Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon”, „Black Mask”), а в ролите са Ейдриън Броуди, Джон Кюсак, Джаки Чан, Пън Лин, Съ Уон Чой, Ванеса У, Аманда Уан, Джоузеф Уайти и други.

Китайската премиера е през февруари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. 😀 Виждаш „дракон“ у заглавието, цъкаш за фентъзи, а то – азиатско!
    Все пак не се взима на сериозно и затова може да е добро.
    Изглежда по-як от трите Херкулеса’14, взети заедно.

    (и сложете при преглед на миниатюри стрелки, да се сменят като са големи кЪртинки ; )

  2. А бе май бая на сериозно се взимат, така като гледам.
    И как Тайтъс, не е ли Тибериус(Тиберий по нашенски)?! 🙂

  3. Да, Тайбериъс го казват в трейлъра – грешен синопсис. Ще го оправя.