Global Frequency

Когато един проект има потенциал – той все някога намира мястото си на екрана. А дали той е голям или малък, май вече няма кой знае какво значение – особено в последните години. И особено за Джери Брукхаймър, на когото Fox са предложили да направи пилотен епизод по комикс-поредицата „Global Frequency”. Неин създател е Уорън Елис, поредицата излиза от есента на 2002 до лятото на 2004 година, издател е Wildstorm Productions, а всяка от 12-те истории е била рисувана от различен художник. През 2005 продуцентът Марк Бърнет („Survivor”) подготвя пилотен епизод, като работи заедно с Джон Роджърс („Leverage”), но Warner Bros. не са доволни, че изтича информация за проекта – и решават да го отменят.

Сега отговорността за сценария ще падне върху създателя на „Farscape” и „DefianceРокни С. О’Банън. Комиксът ни запознава с независима и изключително тайна организация, съставена от 1001 души, всеки от които притежава определени, много важни качества и уникален телефон за връзка. В момент на криза водачът на организацията Миранда Зиро и „диспечерката” Алеф имат ангажимента да се обадят на съответните членове, които могат да помогнат за разрешаването на съответния проблем, и да им възложат съответната задача. Двете главни дами присъстват във всички „епизоди” на комикса, но всяка история е самостоятелна и би имало възможност за „развихряне” на продуцентското и авторово въображение – и по отношение на герои, и по отношение на кастинга…

Ето как е изглеждал „отдавнашния” пилотен епизод – и бъдете сигурни, че 10 години по-късно нещата ще са… съвсем различни!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *