„The tragedy of the Essex is the story of men. And a Demon.”

Истинската история на китоловния кораб от Нантъкет, Масачузец „Есекс”, който през 1820 е нападнат от 25-метров кашалот, който потопя кораба, оставяйки екипажа да се бори за оцеляването си в открития океан в продължение на 90 дни, е послужила за вдъхновение на класическия роман на Херман Мелвил „Моби Дик”, както и на „In the Heart of the Sea” на Натаниел Филбрик, стоящ в основата на предстоящия едноименен филм на Рон Хауърд.

Вече сме виждали една реклама на филма, а сега Warner представят нов международен трейлър, който показва доста нови кадри и затвърждава определено приятните усещания, които имаме за филма.

Все още има какво да се желае от някои от ефектите, но както сме коментирали стотици пъти, по тях се работи почти до самата премиера, така че нямаме притеснения. Пък и почти винаги на голям екран нещат изглеждат доста по-различно. Иначе ни харесва цялостния визуален стил, който Хауърд и операторът Антъни Дод Мантъл доразвиват от „С пълна газ”.

Режисьор на „In the Heart of the Sea” е Рон Хауърд, а в ролите са Крис Хемсуърт, Бенджамин Уокър, Килиън Мърфи, Том Холанд, Бен Уишоу, Брендън Глийсън, Джорди Мола и други.

Премиерата е 13 март 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Със сигурност са искали да придадат ретро стил, който стои добре, но не и за морско приключение. Едва ли ще има значително подобрение на жълтеникавия оттенък и водата да не е толкова зеленясала – както в първите трейлъри на „Изход“ вълните бяха зеленикакви, а после придобиха естествената си синкава гама.

  2. Повече от година по-късно продължавам да нямам грам желание да гледам тоя филм…