Играта приключи. „Убийци на фазани” на Юси Адлер-Улсен спечелиха :

Теодора Петрова
Филип Алмишев
Елена Делвинска

Представител на издателство „Емас” свърже с тях с подробности как да получат наградата. Честито!
_______________

Наред със Стиг Ларшон, Хокан Несер, Ю Несбьо и Карин Фосум, Юси Адлер-Улсен е една от най-ярките звезди сред съвременните скандинавски автори на криминални романи. Той е носител на множество награди в родината си, на престижния „Стъклен ключ”, връчван за най-добър скандинавски криминален роман, както и наградата „Бари” за най-добър криминален роман на годината, издаден в САЩ и Канада. Книгите му са преведени на над 40 езика, а 11 000 екземпляра от тях се продават на ден в цял свят.

Първия си роман Юси Адлер-Улсен написва на 47-годишна възраст, а звездата му изгрява с поредицата за Отдел „Q”, чийто главен герой е Карл Мьорк – полицейски комисар с безотказен полицейски нюх, компенсиращ честото му нежелание за работа. Първата част от серията – „Жената в капан”(издаден на български от издателска къща „Емас”) – получи наградата „Бари” за 2012, а следващата година беше филмирана от датския режисьор Микел Ногаард.

Юси Адлер-Улсен ще бъде гост на Софийския международен литературен фестивал по време на Коледния панаир на книгата в НДК, където ще представи най-новия роман от поредицата за Карл Мьорк „Убийци на фазани”. Неговото представяне в рамките на фестивала ще се състои на 13 декември (събота) от 18:30 в Мраморното фоайе с модератор Андрей Захариев. Преди това, от 17:00 часа читателите ще имат възможност да се срещнат с него отблизо на щанда на издателство „Емас” на Панаира на книгата.

Във връзка с предстоящото събитие издателство „Емас” дават възможност на трима наши читатели да спечелят бройка от „Убийци на фазани” с автограф от автора, а ако присъстват на събитието в рамките на Коледния панаир на книгата, ще могат да получат автографа си лично.

За да бъдете един от късметлиите, отговорете правилно на въпроса:

Как се казва актьорът в ролята на Карл Мьорк в датската екранизация от 2013?

а) Сьорен Пилмарк
б) Николай Ли Кос
в) Николай Костер-Валдау

Верен отговор и координати (иметелефонград) за обратна връзка може да изпращате на адрес [email protected] до 11 декември (включително)!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *