Матю Маконъхи

При мистър Матю Маконъхи няма момент на бездействие, още повече както в момента всички му се кефят, при това заслужено! По време на Американския филмов пазар беше обявено, че актьорът, заедно с Гари Рос („Игрите на глада”, „Плезънтвил”) подготвят съвместен проект – „Free State Of Jones” и искат да разкажат изключителната история на Нютън Найт, водачът на един от най-големите бунтове в историята на Гражданската война. Новото „мини-мейджър” студио STX Entertainment се готви да финансира филма с около 20 милиона долара, а партньорите от IM Global се очаква да се погрижат за международното разпространение.

Гари Рос се кани да реализира този проект вече 5 години (преди време се е коментирало дори името на Мат Деймън за главна роля). Сега вълната на славата на Маконъхи може да помогне до голяма степен за финансиране и реализация на филма. Актьорът е в преговори за ролята на войника от Мисисипи, който дезертира от армията на Конфедерацията и заедно с други свободомислещи провъзгласяват съществуването на техен си, собствен свободен щат – „Free State Of Jones”. Найт действа радикално и в личен план – жени се съвсем официално за бивша робиня, което е просто нечувано по това време, още повече в Южните щати. След края на гражданската война Найт продължава да се бори за правата на поробени деца, които живеят в близост до свободния „Free State Of Jones”.

Историята наистина е интересна, пък и често реално случилите се събития се получават доста добре на екран – представяме си с какво превъплъщение ще ни зашемети „горещия” тексасец, който съвсем скоро навърши 45 години. Него очакваме да видим скоро и във филма на Гюс ван Сант „The Sea of Trees”, а на Гари Рос стискаме палци да му се сбъдне желанието да се намери финансиране за проекта, както и да се раздвижат малко нещата около другите му възможни творчески ангажименти: „Peter and the Starcatchers” – предисторията на Питър Пан, за който само сме споменавали като опция, или проекти по Джон Стайнбек с участието на Дженифър Лоурънс, които (засега) са толкова пожелателно-имагинерни, че дори не сме ги споменавали в новините.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *