Между 28 и 30 ноември в Гранд хотел София в столицата ще се проведе петото издание на превърналото се в традиция HI-FI ЕXPO, на което 15 компании ще покажат последните тенденции в дизайна и разработките на най-известните марки Hi-Fi конфигурации в света!

Тази година изложителите ще представят последните модели за 2014-а стереосистеми, тонколони, CD плейъри, DAC, усилватели, предусилватели и процесори, проектори и екрани, плазмени и LCD екрани, аудио- и видеосървъри, грамофони, акустичен дизайн, домашно кино, професионално аудио-видео оборудване. Български фирми с талантливи инженери ще демонстрират своите лични патентовани разработки на ръчно правени озвучитени тела и подобрения в миналогодишните си постижения, сред тях – нови трилентови колони, уникален модел на схемно решение за подобряване качествата на възпроизвеждане на звук от различни източници и още. Интерес ще предизвикат озвучителните тела, изградени с класически компоненти от 60-те и 80-те години и невероятни ретро дизайни. За първи път ще бъде показана и оказионна техника. Ще дебютират тонколони за вграждане на окачен таван и под. И все пак 21-ви век ще доминира на изложението – с присъствието на пионери сред супермодерната модификация безжични концепции и технологии, тъчскрийнове, 4D, 360° саунд, уникални комбинации от изцяло цифрови аудиоизточници като музикaлни Hi-Fi сървъри и плейъри, с класически аналогови Hi-Fi усилватели и озвучителни тела, хибридни усилватели от Hi – End клас. Техника от достъпна до зашеметяваща цена и клас!

Фирми участници: AlexConsult, AVC, Audio Arte, Avitel, Etheraudio, Homecinema, Kirov High-End, Monitor BG, Pioneer, RT audio design, Sofia Audio Center, S.T Innovators, Top Audio Video, Dynacord, Дюкян Меломан.

Посетителите на изложението ще участват и в томбола с голяма награда.

Ето малко повече подробности за това какво може да видите:

Alex Consult в стая №: 208

Българската компания разработва уникални решения с екипа си от инженери с богат опит. Те ще участват за първи път на изложението и ще представят модел на схемно решение за подобряване качествата на възпроизвеждане на звук от различни източници (DEC, CD, DAC и др.). Този подход им е помогнал да създадат няколко много добри продукта, които ще бъдат представени, както и няколко вида правени от тях озвучителни тела. За да предложат на посетителите нещо различно, „Алекс Консулт” ще покаже различни класически компоненти от миналото и висококачествената техника от фирмите Luxman, Nakamichi, Kenwood, Akai и др. За първи път ще участва фирма, която ще покаже и оказионна техника.

::

Audio Arte в стаи 303, 304, www.audioarte.bg

Познатата ни вече 5 години от изложението компания отново ще изненада посетителите, този път с  легендарните колони LaScala. Първата версия на този модел е представена през далечната 1963 г. и макар че колоните имат доста суров вид, със сигурност повечето аудиофили с удоволствие биха ги разположили в стаята си. На Hi-Fi Expo 2014 „Аудио Арте” ще представи втората версия на LaScala, която е с оригинален ретро дизайн, има изключителна чувствителност, невероятно ниски честоти и солидни физически параметри (тегло 80 кг).

„Аудио Арте” ще покаже и други култови колони на Klipsch – моделът Cornwall. Той се появява на пазара няколко години преди LaScala и вече повече от половин век се радва на голяма популярност сред любителите на Hi-Fi техниката. Всеки гост в изложбените стаи на „Аудио Арте” ще има възможност да чуе любимото си парче на колоните (ако, разбира се, го носи на CD).

::

Audio Video Consult в стаи 202, 203, 204, www.avc.bg

Тази година „Аудио Видео Консулт” ще представи следните нови за България продукти: грамофонни дози от реномираната японска фирма Miyajima Laboratory – перфектен баланс – качество и цена. Уважаваният американски аудиожурналист казва в едно свое ревю:

„Сравнявах дозите Shelter 7000 и Shun Mook Signature и мога да кажа, че Miyajima Shilabe с лекота звучеше най-естествено и убедително.“

Датската фирма Alluxity – (дъщерна компания на Vitus Audio) произвежда усилватели и предусилватели с традиционното за Дания безкомпромисно качество. На пазара се позиционират в относително по-достъпна ценова категория (за разлика от продуктите на фирмата майка Vitus Audio) и се отличават с елегантен, почти „life-style“ дизайн.

В полската специализирана преса редкторът Jacek Pazio казва:

„Ако не сте включили Alluxity във вашия списък за прослушване и покупки – то правите огромна грешка. Ако все пак имате Alluxity в списъка, то търсенето ви може да приключи много бързо”.

::

Avitel в стая 313, www.avitel-bg.com

Тази година „Авител” ще акцентира върху качествените тонколони, предназначени за вграждане в таван и стена, най вече в таван поради развитието на съвременното съраунд поле, а именно Dolby Atmos. За да се състои 360° звуково възприятие, системата се нуждае от излъчващи тонколони от тавана, вариантите са 3: 1) вграждане на такива в окачен таван; 2) монтиране на външни върху тавана (не особено благоприличен вариант); 3) използване на тонколони на пода с насочено излъчване, което се отразява от тавана и създава усещането на звук, идващ от горе.

Тези и още много решения ще покажат заедно с много консултации и демонстрации от „Авител”.

::

Дюкян Меломан, ет. 3 www.meloman-bg.com

Ще представят щанд, на който ценителите на истински стойностната музика ще открият издания на различни носители – компактдиск, SACD, грамофонна плоча и DVD, и може да прослушат нови заглавия от лейбълите ECM, ACT, ENJA, WORLD CIRCUIT, WRASSE и WAGRAM.

::

Etheraudio в стая 310, www.etheraudio.net

Мотото на Еtheraudio е: Да възпроизвеждаме музиката по най-коректния начин! Това е вдъхновението за съдаването на продуктите – всеки компонент е изобретен, конструиран и сглобен изключително от „Етераудио”. Широколентовият високоговорител Ether 7.1.12, конструкцията на озвучителните тела от тип Backloaded Horn, трансформираните компактдискплейъри с модифицирани ЦАП-чипове, вакуумните линейни предусилватели, кабелите (захранващи, интерконекти и колонни) от сребърни сплави, усилвателите с вакуумни прибори, филтрите за електрозахранването, шаситата на устройствата и масите за аудиотехниката с антирезонансна конструкция от магнитно възприемчиви материали. Всичко е ръчно произведено, сглобено и тествано в „Етераудио” с истинска музика – Etheraudio recommended „music friendly play list“.

Тази година ще покажат най-скъпото, уникалното и съответно най-голямото в световен мащаб Abbssolute Intuition – the Biggest Single Ended Vacuum Tube Amplifier, както и новия си продукт Centaur Intuition 27 – Real Full Range Backloaded Horn Loudspeaker.

::

Pioneer от Global Electronics Distribution, в стая 302, http://pioneer.bg

Фирмата е официален представител на Pioneer и ще покаже плейъри, домашно кино, ресийвъри, микросистеми, говорители, стереокомпоненти, iPod системи, грамофони.

::

Homecinema BG, в стая 309, www.homecinemabg.com

Фирмата е oфициален представител за България на марките OPPO DIGITAL, KEF, PMC, ARCAM, INTEGRA, TVIX, HIMEDIA, VAN DEN HUL, VICOUSTIC, PROJECTIONDESIGN, WBT, URC, SCREEN LINE, SHERWOOD.

::

Kirov High-End, в стаи 305, 306, 307, www.kirov-high-end.bg

В стая 305 на 3-ти етаж ще бъде показана стереосистемата MBL – изцяло ръчно изработена в Берлин. Тонколоните в системата са създадени с иновативна концепция за разпръскване на звука в триизмерна звукова панорама, като това е най-прецизната технология на възпроизвеждане на звука и най-близка до истинското живо звучене на музикалното произведение. MBL е седeмкратен носител на най-престижната награда в света на домашното аудио – Golden Ear Award. Принципът на разпръскване на звука, наречен Omni-directional – създаване на триизмерна звукова панорама в 360-градусова проекция. В буквален превод „оmni-directional“ означава – всички/различни посоки, респективно – триизмерно възпроизвеждане/разпръскване. Този тип тонколони се различават от конвенционалното насочено разположение на говорителите, с това, че използват по-нестандартно разположение на говорителите спрямо шасито и звучат значително по-просторно и обемно. Специално за почитателите на киното в стая 306 „Киров Хай-Енд” ще демонстрира 2 системи за интерактивно домашно кино – едната изцяло изпълнена с безжични тонколони и събуфер Sonos, и една конвенционална конфигурация с тонколони на канадската компания Paradigm Electronic – фирмата печели награди за съотношение цена/качество в продължение на 23 години! Най-новият модел ултратънки тонколони Millennia LP-2, които имат дълбочина едва 4,4 см, ще можете да чуете в комбинация с високо оценения рисийвър Anthem MRX 710, както и с прожекционен екран на известната американска компания Stewart Filmscreen – производител и иноватор с над 67-годишна история, благодарение на който днес познаваме киноизживяването такова каквото е!

Също в стая 306 „Киров Хай-Енд” ще покаже най-малкия дак в света – носител на награда “Продукт на годината” за 2014 г. от сп. What Hi-Fi – USB дака DragonFly. В стая 307 ще бъдат стереосистеми с компоненти на едни от силно респектиращите фирми производители в аудиоиндустрията – McIntosh, Hansen Audio, Clearaudio, Sim Audio Moon, PassLabs, Usher Audio, Cyrus, Prima Luna, Duevel, и други.

::

R&T audio design, в стая 312, www.rtaudiodesign.com

Млад български екип, който произвежда висок клас системи за аудиоприложения. Продуктите се продават успешно в Германия, Русия, България. Портфолиото им включва дигитални източници като CD Transports / CAP (24bit/192kHz), усилватели – клас A / AB (с отделно захранване), пълен обхват високоговорители и много други.

::

Монитор БГ в стая 312, в www.trifonovaudio.wordpress.com

Миналта година г-н Бойко Трифоно обра овациите на журитo в проведения конкурс на изложението с популярната си колона Transient Perffect. Този път ще покаже пред хайфистите новата си разработка – „Транзиент перфект” – тонколони, които запазват фазово-времевата характеристика на входния сигнал. Преодолявайки тази деструкция, звуковата картина е с преходни процеси като на живо, естествен темброви баланс и добра пространственост – сценична директива.

::

Sofia Audio Centre, в стаи 205 и 206, www.audio-bg.com

На Hi-Fi Expo 2014 София Аудио Център ще представи завършени high end и hi-fi системи с отлично съотношение качество/цена, вълшебен звук и съвършен дизайн. Например: MSB UMT/Diamond DAC/Diamond Base/Femtosecond clock цифров източник за всички формати дискове и файлове, D’Agostino Momentum Super Analogue предусилвател, D’Agostino Momentum моноблокове, Magico S5 тонколони. Ултра high end комбинация, която доставя наслада на ухото и окото, на душата и сърцето.

Ще видите и чуете единствения революционен DAC/усилвател на 21-ви век – Devialet, в няколко разновидности – модели 120, 200 и 800 моноблокове. С безжична връзка до Вашия компютър/телефон, с конкретна настройка към Вашите тонколони. Суперелегантен дизайн, огромна функционалност, всички удобства, с възможност за софтуерно развитие в бъдеще.

Новите рисивъри, мрежови плейъри, универсални такива, портативни тонколони, минисистеми на Denon ще заемат централно място в нашата експозиция заедно с последните модели тонколони на Focal – Aria, Chorus, както и тези на Monitor Audio – Silver, Bronze. И, разбира се – телевизорите на Loewe. Naim Audo ще присъства с DAC и усилватели – достъпен билет за high end.

::

S.T.Innovators, в стая 314, www.stinnovators.com

Компанията, специализирана в автоматизацията, електрониката и нестандартното оборудване, ще покаже пред гостите мощните лапмови усилватели ICON с гранитен дизайн, титаниева (Ti) основа, изходни трансформатори – ISO TANGO, максималната изходна мощност за всеки канал е: 100 W при 4 Ohm товар и 100 W при 8 Ohm товар.

::

Top Audio Video, в стая 315 и 316, www.topavdesign.bg

Тази година за първи път в България ТОП АУДИО ВИДЕО ще представи Dolby Atmos 3D 4K домашно кино, изградено с продуктите на MARANTZ. Също така за първи път в България ще бъдат демонстрирани озвучителни тела на световноизвестните Vandersteen Audio, получили приза „Най-добър звук“ на тазгодишното изложение CES Las Vegas, с който те са отличени не за първи път. Друг призьор, спечелил многобройни награди за иновации от световните Hi-Fi изложения, който ще бъде показан от ТОП АУДИО ВИДЕО, са озвучителните тела на Lawrence Audio, чиито дизайн и звучене удивително напомнят музикалния инструмент контрабас, както може да видите от прикачената снимка.

За допълнителна информация позвънете на 0889 956 828 или пишете на e-mail: [email protected] и [email protected]

www.hifiexpo.bg

www.facebook.com/#!/hifiexpo

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *