Дали не беше вече крайно време да видим как точно изглежда Черната брада в отдавна подготвяния „Pan” на Джо Райт? Мяркаше се тук там – я в Twitter, я в Instagram-профила на мистър Джакман по някоя и друга негова снимка в новата роля, но все бяха… непълни. Сега с перуката, шантавия поглед и специфичните украшения за уши картинката се избистри!

Хю Джакман

Леви Милър

„Това не е точно познатата ви история за Невърленд” – с такова твърдение се появава пред медиите режисьорът. И това ако не е пре-застраховка – здраве му кажи! Филмът щял „да сподели неразказаната история за това как едно малко сираче от Лондон достига до магическата страна Neverland, там преживява страхотни приключения и се превръща в героя, познат на много поколения като Питър Пан”.

Винаги съм склонна да си затворя очите за някой и друг недостатък, щом става дума за любими герои (особено детски), ала в случая надали ще спестя нещо по адрес на Джо Райт, защото още не мога да преглътна разочарованието от неговата екранизация на „Гордост и предразсъдъци”, както и факта, че в три от петте му пълнометражни филма до момента поверява главните роли на… Кийра Найтли (wtf?!). Надеждата ми за доброто бъдеще на „Pan” е само и единствено у Джакман!

В момента от плаката с образа на Питър ни гледа един синеок и сериозен малчуган (Леви Милър), когото тепърва очакваме да видим в действие, и може да се (или не) превърне в откритие. Останалите персонажи са разпределени както следва – Гарет Хедлънд ще бъде Хук, Адеел Актар e Смий, Руни Мара е в ролята на Тайгър Лили, Джак Чарлз ще бъде Вождът и таткото на Тайгър Лили, а останалите актьори са Аманда Сейфрид, Теджо На, Нонсо Анозие, Кати Бърк, Кърт Егяван, Люис Макдугъл и дебютантката Лени Зиглмайер в ролята на Уенди Дарлинг.

плакат

Сценарият е дело на Джейсън Фукс, а в основата му са класическите истории на Джеймс Матю Бари:

След като пиратите на Черната брада отвличат малчугана Питър, останал сирак след Втората световна война, той попада в Невърленд, решава да спаси жителите й и застава начело на бунт срещу тиранията на главатаря. Хук все още не е капитан, а чаровник в стил ала-Индиана-Джоунс, който се сприятелява с Питър, но уви – както всички знаем, тази връзка е обречена…

Премиерата на „Pan” е предвидена за 17 юли 2015 – ще го очакваме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *