Признаваме – нищо не бяхме чували за „Strange Magic”, докато не попаднахме на туитър-канала на Алън Къминг (във връзка с новината ни за „Кабаре) и не видяхме там снимка с героите на новата рисувана приказка на Disney. Оказва се, че това ще бъде мюзикъл, а историята е дело на Джордж Лукас, който се е вдъхновил от Шекспировия „Сън в лятна нощ”.

Strange Magic

Филмът ще използва „популярни песни от последните шест десетилетия”, а за анимацията ще отговарят Lucasfilm Animation Singapore и Industrial Light & Magic, създали през 2011 година прекрасния „Ранго”. Режисьор е носителят на седем награди „Оскар” за звук Гари Райдстром, в чиито режисьорски актив са Pixar-ските късометражки „Toy Story Toons: Hawaiian Vacation” и „Lifted”.

Гоблини, елфи, феички и дяволити миниатюрни създания ще се боричкат за силен, и очевидно важен елексир – фантастичната гора ще се превърне в наистина интересно място за разходки… Във филма с гласовете си участват, както вече споменахме – Алън Къминг, а също и Ейвън Рейчъл Уд, Алфред Молина, Мая Рудолф, Кристин Ченоует, Сам Паладио, Мередит Ан Бул, Илайджа Кели, Боб Айнщайн и Питър Стормаре. Музикален режисьор и композитор е известният продуцент Мариус де Врийс („Moulin Rouge”).

Най-странният, необясним факт е как така за филма не се чуваше нищо отникъде, и изведнъж – бам! – готов и с премиера на 23 януари 2015?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *