След един не особено забавен тийзър трейлър и порция character постери на шпионската комедия „Mortdecai”, ред е и на разкриващата малко повече подробности за сюжета пълна реклама, която ще опита да ни убеди, че филмът ще е смешен – в смисъл на забавен, а не трагичен. Дали успява, преценете за себе си, като изгледате трейлъра, но преди това хвърлете едно око на сюжета.

Опитвайки се да жонглира с ядосани руснаци, британското MI5, невероятно дългокраката си съпруга и международен терорист, елегантният търговец на изкуство и понякога мошеник Чарли Мортдекай (Джони Деп) трябва да прекоси света, въоръжен единствено със специфичния си чар, опитвайки се да отрие открадната картина, която би трябвало да съдържа код за банкова сметка, пълна с нацистко злато.

Трябва да признаем, че Джони Деп не ни дразни чак толкова, колкото очаквахме в началото (отива му да се прави на кретен), но това по никакъв начин не трябва да се приема като положителна оценка – все още смятаме, че и той и целият филм изглеждат нелепо. И да, осъзнаваме факта, че ефектът е търсен, но това не ни помага. Съвсем определено не е нашият филм, но може и да си го причиним заради Джеф Голдблум, Пол Бетани и Юън Макгрегър.

Вижте и новия плакат.

плакат

Режисьор на „Mortdecai” е Дейвид Кеп, сценарият е адаптация по романите на Кирил Бонфилиоли, а в главните роли са Джони Деп, Гуинет Полтроу, Юън Макгрегър, Джеф Голдблум, Обри Плаза, Оливия Мън, Оливър Плат и Пол Бетани.

Премиерата е 6 февруари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *