Рядко (макар и да не е нещо невиждано) обявяването на официално заглавие на даден филм може да стане повод за отделна новина, но когато става дума за подготвяния от Дж. Дж. Ейбрамс свръх-очакван седми епизод от сагата „Star Wars”, това си е събитие и отбелязването му е просто задължително.

По същество: вчера вечерта, във връзка с приключването на снимките на „Star Wars VIIофициалният туитър акаунт на сагата разпространи съобщение, в което за първи път се споменава пълното заглавие на филма:

Star Wars: The Force Awakens”! Не звучи лошо, а е и логично, след като се „завърнат джедаите” и „Силата да се посъбуди”. Засега не е ясно дали това ще е пълното заглавие или ще се добави и един „Епизод”, както е при предишните серии – „Star Wars: Episode VIIThe Force Awakens”. Честно казано, това е без значение.

На български заглавието ни звучи малко по-тромавичко – „Star Wars: Силата се пробужда”, ама не е болка за умиране. А е възможно и преводът да е различен – досега всички филми от сагата са идвали с препоръка за превода (в каква посока да е и какво да се избягва), така че е възможно и сега LucasFilm и Disney да имат какво да кажат по въпроса. Ще поживеем, ще видим (и ще свикнем).

Да се надяваме, че скоро ще видим и първия тийзър трейлър.

Режисьор на „Star Wars: Episode VII” е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и Ейбрамс, а огромният Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Джон Бойега, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Серкис, Домнал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Антъни Даниълс, Питър Мейхю и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември 2015.

Повече подробности за цялата „Star Wars” сага (но без излишни спойлъри) може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *