Никсън и Влвис

Да превърнеш снимка във филм?! Подобна шантавост може да се очаква в днешните „трудни” за киноиндустрията времена. Но е странно решението да се ползва една известна снимка на Елвис и Ричард Никсън от 1970 година като основа на сценарий… или поне на нас така ни се струва… Спецовете твърдят, че имало комедия от 1997 година „Elvis Meets Nixon”, но при все това сериозните опити за „екранизация” на снимката се правят в продължение на вече три години. През 2011 нещата бяха придвижени дотам, че за режисьор беше ангажиран актьора Кари Елуис, а главните роли бяха предвидени за Ерик Бана и Дани Хюстън.

А с днешна дата никога няма да познаете кого са cast-нали за ролята на Елвис! Майкъл Шанън е. Честно! Човекът е много добър актьор, ама все пак – Кралят?! В ролята на един от най-неприятните щатски президенти ще влезе колосалният Кевин Спейси (то не че имат визуална прилика, но поне Спейси е истинско „животно” пред камерата – и може да изиграе… сигурно всичко). По време на American Film Market стана ясно, че режисьор на проекта ще бъде Лиза Джонсън („Hateship Loveship”, „Return”), а за сценарна основа ще се ползват материалите, подготвени преди няколко години от екипа на Елуис.

Двама мъже в апогея на славата и силата, в пълното съзнание, че няма да са на върха вечно, споделят един личен момент в Овалния кабинет. „Elvis & Nixon” ще напомни за декемврийската утрин през 1970 година, когато Кралят на рокендрола се появява на поляната пред Белия дом с желание за среща с най-силния и влиятелен човек на света, президента Ричард Никсън. Той отправя една спешна молба: иска да се закълне, че ще служи като федерален агент под прикритие. За тази лична среща в Овалния кабинет между двамата мъже никога не е разказвано…

Все още не са известни плановете, свързани с производство на филма, но най-малкото заради Кевин Спейси ще гледаме да сме информирани по въпроса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *