Мил Гибсън

Ето една прекрасна новина. Какъвто и да е Мел Гибсън (aka Фюрерът) в реалния живот и колкото и да са сбъркани убежденията му, никой не може да отрече звездната му актьорска харизма и качествата му на режисьор – „Смело сърце” може и да има „трески за дялане”, но въпреки това е повече от достойно кино произведение, а „Страстите Христови” и „Апокалипто” са наистина отлични, макар и често подценявани филми. Затова приветстваме евентуалното му завръщане зад камерата с военната драма „Hacksaw Ridge”.

Сценарият на „Hacksaw Ridge” е дело на Робърт Шенкан и Рандъл Уолъс, който е работил с Гибсън по „Смело сърце” като сценарист и по „Бяхме войници” (който никак не харесваме) като режисьор. Филмът ще разкаже истинската история на Дезмънд Т. Дос, редник от армията на САЩ, който отказва да носи оръжие и да убива. По време на битката за Окинава през Втората световна война Дос работи като медик и спасява живота на 75 човека, помагайки при евакуирането на ранените от фронта. Той е ранен от граната, а по-късно и от снайпер, за което е награден с медал за храброст – първият „noncombatant”, който получава тази чест.

За съжаление, все още нищо не е сигурно около филма, затова ако сте фенове на Мел Гибсън, не бързайте да се радвате. Deadline, които разпространиха новината, съобщават, че в момента той преговоря за позицията, но все още няма сключено споразумение – нещата се движат „деликатно и бавно”. Същото се отнася и за Андрю Графийлд, който (отново според Deadline) се спряга за главната роля. Иначе, със забавянето на новия „Спайдър-мен” Гарфийлд има повечко свободно време и лесно може да се впише в графика – снимките са планирани за следващата година.

Принципно, в последните години за всеки филм с участието на Мел Гибсън се казва, че това ще е „очакваното му голямо завръщане”, но е очевидно, че нищо такова не се случва. Сигурни сме обаче, че е достатъчен един здрав режисьорски филм, а „Hacksaw Ridge” има потенциал. Да видим дали ще се получат нещата – ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *