Zombieland

Преди около две години режисьорът Рубин Флейшър заяви, че за съжаление, не разполагат със сценарий и съответно нямат непосредствени планове за заснемането на продължение на комерсиалния и културен зомби хит от 2009-та „Zombieland”, но това не означава, че трябва да „забиваме пирон в ковчега на проекта”.

Честно казано, тогава бяхме склонни да се вслушаме в думите му и да повярваме, че все пак има някаква надежда все някога да видим „Zombieland 2”, но след провала на впечатляващо неадекватния опит на Amazon за телевизионен сериал, си помислихме, че с идеята е свършено.

Оказа се, че сме грешали, защото преди броени Deadline съобщиха, че Sony имат желание най-накрая да реализират проекта, при това без да се мотаят излишно. За целта те са наели  Дейв Калахан („Doom”, „The Expendables”) да напише сценария и очакват Рубин Флейшър да се завърне като режисьор, макар все още да не са финализирали преговорите си с него.

Както може да се очаква, все още няма нито дума дали някой от оригиналния актьорски състав, включващ Джеси Айзенбърг, Уди Харълсън, Абигейл Бреслин и Ема Стоун, ще се завърне, нито дали филмът ще следва първоначалната линия на действието, очертана преди време от самия Флейшър:

„Няма нужда да казвам, че ставаше дума за продължение на оригиналната история със същите герои. Предполагам, мога да споделя само, че заплахата за нашите герои не бяха само зомбитата. Те се срещат и с други хора и всеки се бори за власт.”

Звучи малко ала „Живите мъртви”, което едва ли е изненада, предвид популярността на сериала. Принципно нямаме нищо против подобна линия на действие, но ще очакваме „Zombieland 2” да не бъде просто копие на успешните жанрови произведения от последните няколко години, включително и на предшественика си, а да ни предложи известна доза оригиналност.

Макар че за каква оригиналност можем да говорим с този сценарист… A и не е като Флейшър да е направил нещо свястно от „Zombieland” насам – и „30 Minutes or Less” и „Гангстерски отдел” бяха разочарование. Но както и да е, като фенове на жанра и на първия филм, ще следим развитието на проекта.

А сега ви оставяме с едни от най-яките начални 5 минути от последните няколко години.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *