The Hot Zone

След като темата за вируса на ебола по разбираеми причини е толкова актуален, „далновидните” „творци” в Щатите са решили да изкарат малко пари от тревогата и притеснението на хората – ще се прави сериал, посветен на заразата ебола!

Продуцентите Линда Обст и Ридли Скот всъщност работят по адаптацията на книгата на Ричард Престън от 1994 година „The Hot Zone”. Самият автор ще бъде консултант на сценария, написан от Джеф Винтар („I, Robot”) за Fox TV Studios, а продуцентите са искали да работят по този материал още през 90-те, когато са се надявали да направят пълнометражен филм, по тогавашния сценарий на Джим Харт. В момента той и Дейвид Зукър ще бъдат изпълнителни продуценти на телевизионната поредица.

The Hot Zone” доказва, че истината може да бъде по-шокираща и опасна от реалността в един роман. Силно инфекциозен, смъртоносен вирус от горите на Централна Африка внезапно се появява в предградията на Вашингтон. За него няма лек. След няколко дни 90% от заразените хора вече са мъртви. Един таен SWAT отряд, съставен от военни и учени, е мобилизиран, за да спре разпространението на този екзотичен „горещ” вирус. „The Hot Zone” разказва драматична история за сблъсъка на редки и смъртоносни опасности с човешкото общество – шокиращ, плашещ до смърт роман, който е невъзможно да бъде подминат или пренебрегнат..

Не знаем какво ще се случи с проекта за телевизионна поредица, но се надяваме искрено реалността да се промени към по-добро – както вече беше съобщено, части от Африка (Нигерия и Сенегал) вече са приключили със заразата ебола.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments