Man Vs Machine

Както винаги сме казвали – обичаме документални проекти! Франк Маршал е добре познат като продуцент на „Похитители на изчезналия кивот”, „Пурпурен цвят”, „Самоличността на Борн”, „Шесто чувство”, „Странния случай с Бенджамин Бътън”  и какво ли още не, а сред режисьорските му опити са „Живи”, „Конго” и „Осем герои”. Преди около месец в Торонто беше световната премиера на най-новия му документален късометражен филм „The Man vs. The Machine”, който е част от поредица на име „Signals”, създадена по тертипа на популярните „30 for 30” епизоди на тв-канала ESPN. Целта на „Signals” ще бъде „да използва анализа на данни и информация, за да се разгледат и разкажат истории, свързани с политиката, икономиката, науката, спорта и стила на живот на хората”.

17-минутният „The Man vs. The Machine” е посветен на битката между Гари Каспаров и IBM-компютъра Deep Blue, на 2 май 1997 година. Широко обсъжданият двубой предвиждаше 6 игри в рамките на 9 дни, но много специалисти твърдят, че цялото състезание е решено само в един-единствен ход. Документалният филм представя епичната история за загубата, която претърпява човечеството от машината, като вероятно причината за това може да се окаже наличието на… емоции.

Очаква се на всеки шест седмици да се появява нов филм в поредицата „Signals” – всички те ще могат да бъдат гледани на FiveThirtyEight.com. Екипите подготвят и втора документална поредица – „The Collectors”, които ще разказват за професионалните статистици. Филмът на Франк Маршал вече може да бъде видян на сайта – не пропускайте да си напомняте, че може да откриете доста интересни факти в документалните поредици на FiveThirtyEight.com.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Now this is a great piece of news –
    I had no idea that this near genius Nate Silver guy was also involved in this sort of thing …
    Many thanks

  2. След двеста години някой робот ще направи филм, озаглавен „The Machine Vs. God“…