Предсказваме, че „Set Fire To The Stars” ще бъде за публиката една истинска поетична разходка в не-толкова-далечното минало. Най-малкото защото филмът е посветен на един от прочутите англоезични творци на миналия век, Дилън Томас.

Сюжетът е вдъхновен от истински събития – първото посещение на поета в Ню Йорк през 1950 година, разказано през очите на приятел от творческите среди – Джон М.Бринин, който прекарва една седмица с Томас и му помага да бъде „в час”, доколкото е възможно, при срещите му с публиката на публичните четения.

Вижте първият трейлър, както и едно интервю с изпълнителите на главните роли Илайджа Ууд (Бринин) и Kелин Джоунс (Томас), който е и съсценарист.

Не изглежда лошо – черно-бялото решение за визията ни допада, а и историята е любопитна. Също така се радваме, че от време на време Илайджа Ууд избира и роли, които не са в нископрофилни хоръри.

плакат

Режисьор на „Set Fire To The Stars” е Анди Годар („Downton Abbey”), а в останалите роли ще видим Кели Рийли, Стивън Макинтош и Шърли Хендерсън.

Британската премиера на филма е 7 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *