Никога не ни липсва ентусиазъм, когато се срещаме с Pixar. Макар че не винаги се случва да подскачаме от въодушевление, успяхме да си припомним много моменти, в които сме се поглъщали жадно с очи рисунките, точно както правят това децата – без задни мисли, предразсъдъци и анализи. Та нали анимацията трябва да се гледа точно така?!

Представяйки този филм на Pixar по време на Annecy International Animation Film Festival, режисьорът Пит Доктър („В небето”, „Таласъми ООД”) казва, че „всъщност 11-годишната Райли не е нашата главна героиня, а място, където се развива действието”. В основата на филма „Inside Out” са „изключително силните емоции, които наблюдавах у дъщеря си, докато тя порастваше. Нещо у нас се губи, когато пораснем…”, споделя Доктър.

И така, емоциите са главните герои – Страх говори с гласа на Бил Хейдър, Тъгата ще бъде Филис Смит, Радост ще звучи като Ейми Полър, Минди Кейлинг ще бъде гласа на Отврат, а Луис Блек – на Гнева. Всеки от тях си има специфичен цвят, в който е решен, и режисьорът обещава образите им да бъдат добре развити и комплексни.

„Мислех си, че правя филм за дъщеря си, но се оказа, че той е за моите отношения с нея. Разказът е от гледната точка на родител, аз бях погълнат от историята. Работата по филма ме накара да се замисля за начина, по който съм израснал, как съм се променил, а също и за всичко, което правя в ежедневието, как и защо го правя…”

Ето и официалния синопсиис:

Порастването е сложна и трудна работа – случаят с Райли не е изключение, а междувременно й се налага да напусне познатия живот в средния Запад, защото татко й започва нова работа в Сан Франциско. Райли се води от емоциите си, както се случва и на всички нас. Радост, Страх, Гняв, Отврат и Тъга живеят в Главния щаб – контролния център в ума на Райли, и те я съветват за всичко, което й се случва, всеки ден! Докато Райли и емоциите й се опитват да приемат новия живот в Сан Франциско, голяма бъркотия застрашава Главния щаб. Въпреки че най-важното чувство – Радост – се опитва да поддържа висок дух и да вижда нещата само от добрата им страна, големият конфликт между емоциите е за това как най-добре да се ориентират и справят с новите град, дом и училище.

Inside Out” звучи и изглежда любопитно. Предлагаме ви още няколко картинки, тийзър на късометражния филм „Lava”, който ще върви с него, както и забавен, научно-изглеждащ плакат „в движение” с приятна музичка.

Очакваната премиерна дата за това творение на Pixar е чак идното лято – 19 юни 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *