Скарлет Йохансон

Всички решават, че е време да се обърнат към телевизията. В тази група вече попада и Скарлет Йохансон, която е взела решение да участва в „The Custom of the Country” и да бъде изпълнителен продуцент на проекта. Sony Pictures TV планират това да представлява мини-поредица, с осем епизода, като все още не е ясно къде ще бъде излъчена, тъй като предстои продаването на проекта на някоя от телевизионните мрежи.

В основата на „The Custom of the Country” е едноименен роман от 1913 година на носителката на „Пулицър” Едит Уортън, трикратно номинирана за Нобелова награда за литература („Невинни години”). Сюжетът му може да бъде обобщен като язвителна критика съм алчността и материализма, отправена не само към хората, но и към обществото като цяло. По сценария ще работи Кристофър Хамптън („Изкупление”), който вече е правил адаптация на същия текст през 90-те години, но филмовият проект, в който е трябвало да участва Мишел Пфайфър, не е реализиран. Въпреки че „The Custom of the Country” не е толкова популярен като „Невинни години”, влиянието на романа не бива да се подценява – например Джулиан Фелоуз го цитира като вдъхновение за неговата работа, включително върху поредицата „Downton Abbey”.

В центъра на историята е Ъндийн Спраг – млада жена, която си проправя път във висшето общество на Ню Йорк благодарение на красотата и безскрупулната си амбиция. Спраг май няма да се окаже от „добрите момичета”, но дали това някога е спирало Скарлет да се заеме с някоя роля?! Напротив – доколкото я познаваме, би било още по интересно да видим как ще интерпретира тази красива и амбициозна проклетница на малкия екран. Пък и ще й отиват роклите от началото на ХХ век…

Междувременно очакваме да видим Скарлет в „Avengers: Age of Ultron”, да я чуем в „The Jungle Book” на Disney и евентуално/вероятно да се появи при братя Коен в „Hail, Caesar!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. В момента доста пари се наливат в този сегмент и конкуренцията е жестока, нормално е да видим все по скъпо платени актьори и в сериалите.

  2. Може да не ми е особено любима, но в последно време кариерата на Скарлет форсира предимно в положителна посока 🙂