Фестивалната премиера на „The Theory of Everything” беше преди месец в Торонто, а от няколко дни има и нов трейлър. Филмът е режисиран от Джеймс Марш и е посветен на един от най-великите умове на нашето време, а може би и на цивилизацията ни – Стивън Хокинг. Главните роли – на Хокинг и съпругата му Джейн, са поверени на Еди Редмейн и Фелисити Джоунс и лично на нас този трейлър сякаш ни харесва повече в сравнение с първия.

С фокус върху работата и част от идеите на Хокинг, в трейлъра намират място и акценти от живота на невероятния учен с неговата Джейн – много добро впечатление прави синхрона между Редмейн и Джоунс и доколкото може да се съди от трейлъри – в очакване сме на доста добър биографичен филм. Досадните плакатни характеристики за филма са малко, но достатъчно, за да развалят донякъде впечатлението от този втори трейлър. За всички почитатели на живота и научното дело на Хокинг обаче не е новина, че преди 10 години излезе много добър телевизионен филм, посветен на него, и главната роля беше поверена на Бенедикт Къмбърбач. Ще ни бъде любопитно да сравним задочно филмите и, разбира се, изпълненията на двамата актьори.

В основата на „The Theory of Everything” са мемоарите на Джейн Хокинг „Travelling to Infinity: My Life with Stephen”. Изключителната история на Хокинг започва по времето, когато той е жизнен и здрав млад мъж, обещаващ астрофизик, който среща Джейн Уайлд, също студентка в Кеймбридж, и се влюбва в нея. Получил ужасяваща диагноза на 21 годишна възраст – амиотрофична латерална склероза, единственото нещо, което му дава сили за борба с живота, е любовта на Джейн. Стивън продължава научната си работа и достига до открития, които променят изцяло представата ни за Вселената и нейните измерения. Двамата заедно постигат непостижимото – живот, изпълнен с щастие и чувство за победа над времето.

плакат

плакат

Режисьор на „The Theory of Everything” е носителят на Оскар (за „Man on Wire”) Джеймс Марш, в поддържащи роли участват още Дейвид Тюлис, Чарли Кокс, Хари Лойд, Емили Уотсън.

Focus Features пуска филма в Щатите на 7 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *