Кейси Афлек

Само година и половина след бомбения атентат в Бостън през 2013 година в Щатите се прави филм за трагедията. Игрален, като в основата му е книгата, която предстои да излезе и е написана от Кейси Шърман и Дейв Уедж – което означава, че ще има и филм. Не зная какво определение може да се даде в случая – безогледна жажда да изкараш пари на всяка цена, или?  Бъдещият филм ще се казва „Boston Strong” и ще бъде продуциран от Кейси Афлек, който ще изпълнява и главната роля. Сценаристи ще бъдат Ерик Джонсън и Пол Тамази, на които дължим и сценария на „Боецът”, режисиран от Дейвид О. Ръсел.

Според VarietyBoston Strong” ще проследи реакцията на трагедията, сполетяла града, включително и търсеенето на двамата основни запозодрени – братята Джохар и Тамерлан Царнаев. Дейв Уедж е журналистът, който е отразявал за „Бостън Херълд” всичко, свързано с бостънския маратон и трагедията, разиграла се след избухването на двете бомби, които взимат 3 жертви и остават ранени 264 души. Според Уедж, идеята на него и Шърман като автори на книгата е да се „фокусират върху вдъхновяващата (!) страна на събитията”. Може би как всички са се мобилизирали и са успели да превъзмогнат нещастието? Сценаристите Тамази и Джонсън са заявили желание за участие още преди да е стартирало писането на книгата.

След като „Boston Strong” ще бъде превърнат във филм, идеята е проектът да бъде предложен на големите студия – и което си го хареса, ще може да го купи. Участието на Афлек определено ще предизвика шум и интерес, което е и целта. Заедно с него в продуцентски роли ще влязат Джон Ридли и Дороти Ауфиеро.

Любопитно е, че в момента Кейси Афлек снима „The Finest Hours” на Disney, чиито сценарий също е дело на Джонсън и Тамази и действието се развива (отново) в Масачузетс – драматичният трилър разказва за героичните усилия на крайбрежната охрана да спасят два танкера, превозващи нефт, по време на една снежна виелица през 1952 година. Очакваме скоро да видим Афлек в „Interstellar” на Кристофър Нолан и „Triple Nine” на Джон Хилкоут, и понеже много го харесваме като актьор, не се и съмняваме, че „Boston Strong” също ще бъде интересна стъпка в кариерата му. Оставаме с любопитство – в очакване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Хаха, ебаси пародията… от какво нещо ще направят филм. Цялата история може да се събере в новинарски репортаж…