Shaun

Някои новини не остаряват, особено когато става дума за „стоп-моушън” анимация на Aardman! Дори и да сте пропуснали покрай очите си новия трейлър за овцата Шон в неизбродимото море от новини в мрежата, сега няма къде да избягате! И да кажете, че не сте били предупредени – нямате очи за това!

В „Shaun the Sheep the Movie”, Шон, Блитцер и стадото поемат с Мисия към Големия град – за да спасят Фермера, изчезнал, отвлечен (може би?) по вина именно на титулната филмова овца. Филмът представя на публиката и двама нови герои: Тръмпър – пазачът, който командва приюта за животни в града с една желязна пръчка, и бездомния градски пес Слип, който помага на Шон да оправи бъркотията…

Овцата Шон за пръв път се появява в Уолъс-и-Громит-филма на Ник Парк „A Close Shave”, с Оскар за късометражна анимация от далееечната 1995. В момента по „Shaun the Sheep the Movie” се работи в студиата на студиото в Бристъл, негови сценаристи и режисьори са Марк Бъртън (сценарист на „Мадагаскар”, „Гномео и Жулиета”) и Ричард Старзак, като и за двамата това е режисьорски дебют!

Премиерата е предвидена за 6 февруари догодина, което означава след 5 месеца. Браво!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *