След „Особения поглед” в Кан, за Матийо Амалрик идва време за премиера в рамките на Нюйоркския филмов фестивал с неговия най-нов авторски – сценарно-актьорски-режисьорски филм „The Blue Room” (или „La Chambre Bleue”). Актрисата Стефани Клео е съавтор на Амалрик в интепретацията на историята по романа на Жорж Сименон, а в една от женските роли ще видим също и Леа Друкер. Ето малко повече детайли за оплетено-сложните сърдечни връзки, които ни разкрива новият пълен трейлъра на филма.

В трилъра „The Blue Room” двама любовници вървят по опасен път – от разговори между чаршафите до възможно убийство. Матийо Амалрик режисира и поема ролята на Жулиен – търговец на средна възраст, безразсъдно и страстно увлечен в любовна афера с една женена жена. Ненадейно тя отправя стряскащо предложение. После Жулиен е прибран за разпит в полицията – но какво точно е станало? Кинематографичният пъзел предстои да се разкрие умело и постепенно пред публиката, като зрителите ще се питат за много неща в хода на историята…

Възможностите на европейското и в частност френското кино да бъде стряскащо, предизвикателно, увлекателно и вдъхновяващо ни изпълва със сигурност, че „The Blue Room” е нужно да намери място сред заглавията от близкото бъдеще, които ще очакваме с особен интерес. Пък и уважаваме работата на Амалрик и ще продължим да следим творческите му амбиции.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *