Още не сме изгледали „Welcome To New York”, а ето че дойде време за премиерата и на най-новия филм на Абел ФерараPasolini”, който очакваме с огромен интерес. Той е  посветен на последните няколко дни от живота на големия италиански режисьор Пиер Паоло Пазолиничиято роля се изпълнява от Уилям Дефо – и ще разкрие подробности около убийството на режисьора, но по думите на Ферара, „без да посочва имена”.

Съдейки по първите два трейлъра на филма обаче, „Pasolini” няма да е някаква проста спекулативна криминална мистерия, а задълбочен портрет на един от най-провокативните и интелигентни режисьори на всички времена. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=iOVDmHmisQw

http://www.youtube.com/watch?v=9BprVAsT_bM

Уилям Дефо направо заковава ролята – не е някаква изненада, защото той е отличен актьор, но все пак… Ще се ослушваме за отзиви, но ни се струва, че това ще е най-добрият филм на Абел Ферара от години.

Като допълнение към двата трейлъра можете да видите и два постера, както и поредица снимки.

Уилям Дефо

плакат

Последен ден от живота на Пиер Паоло Пазолини, 2 ноември 1975 година. Той е на 53 години, току-що се е завърнал в Рим от Швеция. Търси си нов любовник – младеж, с когото се уговаря за следващата вечер. Пазолини се среща със своята група близки приятели, които го предупреждават, че трябва да спре с писането на провокативни статии срещу християндемократите – те вече са накарали един журналист да „замлъкне”. Независимо от всичко Пазолини държи да разобличи правителството от „кукли на конци”, без да се замисля какво може да му струва това…

Режисьор на „Pasolini” е Абел Ферара, а в ролите са Уилям Дефо, Мария де Медейрос, Рикардо Скамарико, Адриана Асти, Роберто Зибети, Джада Колагранде и други.

Филмът ще може да бъде видян по кината от 25 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments