Любопитен факт, който (странно!) не ни се е изпречвал пред очите – режисьорът Джеф Прайс екранизира спомените на Ейми-Джо Олбъни „Low Down: Junk, Jazz, and Other Fairy Tales From Childhood”, посветени на нейния баща, прочутия джаз-пианист Джо Олбъни. Макар записите му да са основно от 70-те години, в средата на 40-те той свири с оркестъра на Бени Картър, с великия Чарли Паркър, с Майлс Дейвис. Ролята на Олбъни в биографичната драма е поверена на Джон Хоукс, а Ел Фанинг се справя с образа на обичната му дъщеря.

Премиерата на „Low Down” (цветен израз, който много обичаме, защото предава едно особено блусарско усещане от миналото…) беше през януари в Сънданс, но след известно количество негативни ревюта, филмът претърпява доста монтажни промени. Режисьорът решава, че винаги е от полза да съкратиш нещо и/или да „забързаш” част от разказа, да пропуснеш бавни, мудни епизоди – по-добре се откажеш от тях, ако можеш да наваксаш с други акценти, отколкото да отегчаваш публиката с нещо, което много ти се иска да остане, ала то „не работи” за зрителя. Очевидно подобни съвети е слушал дебютантът-режисьор Прайс, а на нас ще ни е доста интересно да видим премонтираната версия на филма.

Историята проследява взаимоотношенията между Ейми-Джо и нейния баща Джо, който е разкъсван между музикалните си амбиции, любовта към детето си и пристрастеността към хероина. Действието се развива основно през 70-те години в Холивуд и ще ни бъде много любопитно да се потопим в амосферата на времето… В роли ще видим още Глен Клоуз, Тим Дейли, Били Драго, Ривър Рос, Тарин Манинг, Лина Хийди, Питър Динклидж и любимия ни Флий (дам, същият – Red Hot Chili Peppers).

Low Down” ще се появи на екран в Ню Йорк на 24 октомври, в Лос Анджелис – на 31 октомври, а през ноември – и в други градове отвъд Атлантика.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Флий никога няма да надскочи епичната си cameo роля в „Страх и омраза“ 😀

  2. Джон Хоукс ма кефи … не се сещам за нищо където да не е приковавал вниманието …

    да му се прииска на човек актьор да стане ..разни характери да играе … да вълнува публиката, разбираш ли, истината да я поразрови така и да я подскаже, един вид …