Крис Хемсуърт

След 5-годишна пауза – голяма част от нея прекарана в сериозно проучване за най-новия му филм, Майкъл Ман се завръща на големия екран с техно-трилъра „Blackhat”, в който Крис Хемсуърт влиза в ролята на осъден хакер, който е вербуван да открие и разбие престъпна кибер-мрежа.

Според думите на самия Ман, „Blackhat е термин за хакери които пишат вредни кодове, създадени за неща, които други хора са им казали, че не би трябвало да правят. Затова те го правят – намират слаби места и проникват.”

Вижте дългоочаквания първия трейлър.

Трейлърът определено изглежда страхотно и просто „крещи” Майкъл Ман. Имаме познати, според които той е режисьор без собствен стил, но как тогава само от един-два кадъра можем да познаем, че става дума за негов филм? Човекът е визуален виртуоз.

Но да оставим тази страна на нещата, качеството на визията никога не е била под въпрос нито тук, нито за който е да е друг филм на Ман. По-важното е каква ще е историята, защото само картинка филм не прави. Дали ще видим праволинеен трилър, каквито има под път и над път, или нещо по-сериозно и стойностно?

Ще излъжем, ако кажем, че на този етап в това отношение виждаме някакъв голям потенциал, но пък е трудно да се прецени само по един трейлър. А и не ни се вярва, че Ман е прекарал толкова години в подготовка, само за да ни сервира обикновен трилър. Дето се вика, ще поживеем, ще видим.

Режисьор на „Blackhat” е Майкъл Ман, а в ролите са Крис Хемсуърт, Виола Дейвис, Холт МакКалани, Ричи Костър, Арчи Као, Анди Он, Крисчън Борли, Тан Уей и други.

Премиерата е 16 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Защо точно Хемсуърт, бе :D. Може да е пичага, ама за такава роля хаха.
    Има нещо много 90-тарско в трейлъра :).

  2. Няма нищо по естествено от това хакера да е с телосложение на кечист, да прави трудни лицеви опори и да стреля с оръжия като командос. Ся, чудим се, кой е по достовере образ на хакер… оня който изигра Кевин Смит в Умирай трудно 4 или този тук блондин?

    😀 😀 😀