Странно безразличие – това е чувството, което ме обхвана още от първите кадри (fade in/fade out) на новия трейлър на „Сойка-присмехулка – част I”. И ми е мъчно, като на върл почитател на книжния оригинал „Игрите на глада”, защото все повече се убеждавам, че в случая с екранизацията се следват постулатите за „разбиващ” боксофис хит. Да, ще гледаме филма; да – публиката ще ахне тук-таме по адрес на някой особено стилен визуален ефект, дизайнерско решение или актьорски акцент (имаме да гледаме Филип Сиймур Хофман и Уди Харелсън все пак!), но… дотам. Sorry, Франсис – you lost me, bro!

Дженифър Лоурънс е талантливо момиче – не отричам! Защо тогава емоциите й изглеждат „плакатни” (поне в подбраните за трейлъра кадри)? Единствените моменти, в които й вярвам, са когато нейната героиня Катнис е до Гейл на Лиъм Хемсуърт. Толкова престорено звучи в желанието си да „спасят” Пийта, колкото неестествено спокойна е в разговора си с Президента Сноу (Доналд Съдърланд).

Още един любопитен факт – коментаторите в популярните медии в мрежата, посветени на киното, странно защо са се фокусирали върху преразказване на сюжета, който предстои да видим в първата част на екранизираната „Сойка-присмехулка”, а не коментират качествата на току-що дебютиралия трейлър…

Надявам се визуалните решения на битките да ми „оправят вкуса” от зараждането на бунта в Панем, пък и много обичам да съм разочарована от трейлъри – така има по-голям шанс филмът да ме изненада приятно. Но не разчитам изцяло на това – не си спомням колко отдавна не се е случвало и двата трейлъра на предстоящ блокбастър да ме оставят безразлична…

плакат

плакат

Непримиримата Катнис Евърдиийн отдавна вече не е момичето от Окръг 12, победителка в предпоследните игри. Напътствана от Президента Койн и доверените й приятели, Катнис ще „разпери криле” като символа на бунта Сойка-присмехулка, а жителите на Панем ще се възхитят на смелостта й и ще бъдат наистина „възпламенени”.

Режисьор на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I” (както и на предстоящата втора част) е Франсис Лоурънс, а в ролите са Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харълсън, Елизабет Банкс, Доналд Съдърланд, Филип Сиймур Хофман, Джулиан Мур, Сам Клафлин, Джефри Райт, Станли Тучи, Джена Малоун, Уилоу Шийлдс и др. Премиерата е 21 ноември 2014.

Повече подробности за филма и историята можете да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Разбира се, че акцента е върху сюжета – третата част е много по-различна от първите две и основният въпрос е как е пресъздадена на лентата. Главните актьори са същите и няма какво ново интересно. Това, че сте разочарована от трейлър, няма смисъл да се коментира, все едно да съм разочарован от реклама на бира.

  2. Аз просто спрях да следя „сагата“ (?), след първият (безличен, посредствен, никакъв…) филм. Дори добрите отзиви за продължението не ми го вдигнаха на интереса.