Майлс (Макс Айрънс) и Алистър (Сам Клафлин) са първа година в Оксфорд. Двамата имат огромно желание да влязат в легендарния „The Riot Club”, където репутации могат да се градят или рушат само за една вечер, дори за часове… Пиесата на Лора УейдPosh” от 2010 година е добре приета в Лондон – самата авторка прави адаптацията, която поверява в ръцете на опитен режисьор като Лоне Шерфиг. През пролетта видяхме първия трейлър на филма, сега е време за още два рекламни клипа.

Че момчетиите от всички географски ширини обичат да си причиняват всякакви неща, само за да се хилят неистово за сметка на „прецаканото другарче” – това ни е известно. Ама тази перверзия с червеите във виното си е really too much. Не че авторките преувеличават нещо, напротив – сигурни сме, че има и по-шантави „изпитания”, на които разглезените богаташки синове се подлагат един друг.

За вдъхновение са послужили събития, свързани с реално съществуващия в Оксфорд Бълингдън Клуб, през който са минали доста политици от високите ешалони на властта във Великобритания. Въпреки очевидната връзка, Шерфиг отрича да има конкретно съвпадение между персонажите на филма и който и да е британски благородник в нашето съвремие.

Премиерата на „The Riot Club” предстои в програмата на филмовия фестивал в Торонто и ще излезе на екран във Великобритания на 19 септември. Излишно е да добавяме, че искаме да го гледаме на голям екран, нали?

The Riot Club

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *