Специален Доклад

Само написхаме заглавието и така ни се пригледа „Minority Report” („Специален доклад”), просто не е истина. Но пък е показателно за това колко обичаме филма на Стивън Спилбърг, а и историята на Филип К. Дик, по която е създаден. Затова посрещаме със съвсем леко притеснение новината, че се готви ТВ сериал „Minority Report”.

Лекото притеснение е ясно – да не съсипят чудесния филм, а основно положителната реакция е резултат от споменаването на името Стивън Спилбърг. Той ще е продуцент на сериала, което е отлична новина (дано да е по-дълбоко замесен, все пак става дума за сериал по негов филм), а и историята е доста подходяща за сериализиран формат. Няма да ви обясняваме в подробности точно как се случва това – ако не сте гледали филма, дайте му шанс и няма да съжалявате (дори да не сте големи фенове на Том Круз).

Сценарист ще е Макс Боренстийн, който според нас се справи доста добра с „Годзила” и може да направи нещо наистина качествено с обещаващия „premise” на „Minority Report”. Идеята е за сериала да се намери звезда, която да поеме главната роля, подобно на „Extant”, който също се продуцира от Спилбърг и е с участието на Хали Бери.

Надяваме се обаче, приликите между двата сериала да свършат с най-общото „ТВ фантастика с продуцент Спилбърг”, защото макар и да сме съвсем в началото и все още да не сме си съставили категорично мнение за историята на астронавтката с дете робот, засега не сме особено впечатлени. Надяваме се телевизионния „Minority Report” да е доста по-добър, но засега е рано да се каже какво точно ни очаква. Ще ви държим в течение с развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Страхотен е и предразполагащ към много епизоди. Във всеки, например, ще се решава нов случай на бъдещо убийство и покрай това ще има и свързваща сюжетна линия. Положително настроен съм.

  2. Интервю във водеща БГ компания за работа:
    Компанията: – Ако Ви назначим при нас, евентуално, как виждате развитието си в компанията ни? Готови ли сте да учите нови неща и да дадете всичко от себе си в полза на нашата съвместна работа?
    Кандидат: – Абе, пичове, да сме наясно – не искам да уча нищо, камо ли да се развивам и т.н. Единственото, което искам, е едно бюро с компютър и най-модерен софтуер на него. Готов съм да натискам копчетата на клавиатурата му от 9 до 18 часа и все ми е тая кво ще се случи, ако в края на месеца ми изплащате фиша със заплатата ми! 🙂

    …пък вие за героите на Ф. К. Дик ни говорите 🙂