Антъни Хопкинс и Ед Харис

Преди около година споменахме за потенциалния телевизионен римейк на „Westworld”, подготвян от Дж. Дж. Ейбрамс и Джонатан Нолан по оригиналния сценарий на Майкъл Крайтън, но въпреки че оттогава се понатрупаха доста подробности, чак сега – покрай присъединяването на основния злодей – намираме време за едно бързо обобщение. Но първо искаме да ви предупредим да не се вълнувате излишно, защото става дума за пилот, който може да се превърне в сериал, но може и никога да не се появи на бял свят.

Според THR Ед Харис ще изиграе Мъжа в черно, което е страхотна новина, защото ролята ще му лепне просто идеално – създателите го описват като „дестилация на чисто зло в един мъж” и според нас е отличен избор да нахлупи шапката на Юл Бринър. Представете си колко харесваме Харис, след като най-много се радваме на неговото евентуално участие, а в пилота се събират още Антъни Хопкинс като създателя на увеселителния парк, където  роботи пресъздават Дивия запад, Еван Рейчъл Уд като „фермерско момиче”, Джефри Райт, Джеймс Марсдън,Родриго Санторо и Шанън Уудуард.

Ейбрамс е изпълнителен продуцент, заедно с Брайън Бърк и Джери Уайнтрауб, а Нолан е сценарист с Лиса Джой, ще режисира пилота и ако НВО хареса крайния резултат и прецени, че има достатъчно потенциал, вероятно ще е шоурънър на все по-приятно очертаващата се фантастика.

И понеже последния път, когато писахме за „Westworld” (тогава изпитвахме по-слаб интерес, но кастингът ни обнадежди), споменахме ТВ римейка на „12 маймуни” – да, вторият се очертава като безумна тъпотия, но там става дума за SyFy, което е съвсем друго и доста посредствено ниво. Спокойно, няма начин НВО напълно да съсипят „Westworld”. Въпросът е дали просто ще става за гледане или ще е наистина качествен сериал, ако въобще се стигне до там – НВО не одобряват пилоти чак толкова лесно…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *