Едгар Райт и Саймън Пег

Ако някога сте хвърляли око на сайта ни и не сте попаднали случайно на тази новина, вероятно знаете, че сме огромни фенове на Едгар Райт и бяхме изключително разочаровани, след като той напусна „Ant-Man” и беше набързо земенен с Пейтън Рийд. Освен че сега не чакаме „Ant-Man” със същото нетърпение, сме адски недоволни, че не е ясно колко още ще трябва да чакаме за следвашия филм на Райт. За съжаление, на този въпрос категоричен отговор нямаме, но поне се носят слухове за цели три проекта, по които Райт може би работи.

Първият е загадъчният „Baby Driver” по сценарий на Райт, който още не е потвърден, но според запознатите най-вероятно ще е следващият му филм. Описван доста неясно като „комбинация от престъпление, екшън, музика и звук”, „Baby Driver” ще е продукция на Working Title, с които Райт има отлични взаимоотношения.

Според слуховете пък след „Baby Driver” (стискаме палци да се получи) Райт може да се прехвърли на „Grasshopper Jungle” – екранизация по романа на Андрю Смит за тийнейджър, който без да иска отприщва нашествие от огромни гладни и разгонени богомолки. Не сме чели книгата, но я хвалят, а и звучи достатъчно откачено за Райт.

За съжаление, и двата гореспоменати проекта не са 100% сигурни, а третият – поводът за тази новина – може да е сигурен, но за сметка на това никак няма да е скоро. Става дума за предстоящ съвместен проект на Райт и Саймън Пег, което е възможно най-добрата новина. Разбира се, няма много инфо, защото работата тепърва започва, но поне знаем, че нещо се случва, както самият Пег споделя:

„С Едгар си говорихме за проекта онзи ден и си има заглавие и всичко. Сега сме в творческия цикъл… Всички имаме различни проекти и знаем, че имаме неща за вършене. Няма съмнение, че ще се съберем, но ще стане, когато имаме възможност.”

Не е ясно кога ще е това, но стискаме палци за обозримото бъдеще. Пег, когото тепърва ще гледаме в следващите „Невъзможна мисия” и „Стар Трек”, както и няколко независими заглавия, допълва:

„Когато казахме, че трилогията е свършила, това означаваше, че тази група филми приключват. Всички те бяха някак свързани и имаха определена идея. Следващият проект ще е нещо различно. Ще се случи. Направихме три филма за десет години и се надявам следващото десетилетие да направим още три… Обичам да работя с тези хора и никога няма да ми омръзне.”

А на нас никога няма да ни омръзне да ги гледаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *