Бейл

Джон Д. Макдоналд е един от всепризнатите майстори на перото в Щатите, автор на много романи и разкази и познат на целия свят със своите трилъри. Самият Крал – Стивън Кинг, нарича неговия роман „The End of the Night” „една от най-добрите творби на 20 век – може да се сравнява с „Американска трагедия” на Теодор Драйзер, със „Смъртта на търговския пътник” на Артър Милър.”

Макдоналд е познат като автор на „The Executioners” – роман, екранизиран през 1962 година като „Нос Страх” с участието на Грегъри Пек и Джон Мичъл, и през 1991 година от Мартин Скорсезе, с участието на де Ниро, Ник Нолти, Джесика Ланж и Джулиет Луис, – но може би е най-известен с поредицата си от 21 романа, посветени на различните случаи на нетипичния детектив Травис МакГий – „консултант” по възстановяване на открадната собственост срещу възнаграждение, който живее в една лодка на брега на Флорида. За първи път МакГий се появява в романа „The Deep Blue GoodBy” през 1964 (последния разказ за него е през 1984 година – „The Lonely Silver Rain”) и именно той е обект на сериозно внимание от страна на Холивуд през последните няколко години.

След няколко неуспеха, първо с Оливър Стоун, а после и с Пол Грийнграс и след като Леонардо ди Каприо се оттеглил от главната роля заради конфликт между графиците на останалите си продукции, сега Fox ще разчитат за режисурата на Джеймс Манголд, а за главната роля (евентуално) на Крисчън Бейл, който е дал принципното си съгласие и остава да подпише договор. Тандем, който определено ни радва и сме сигурни, че има с какво да ни изненада.

Ето какво гласи синопсиса на романа:

Травис МакГий е лентяй, който печели своя дом-лодка на карти. Но той е и странстващ рицар, който много внимава при работа с кредитни карти, пенсионни застраховки, заеми, политически субекти и телевизия. МакГий работи само когато заплащането е гарантирано веднага и на ръка, и спазва едно просто правило: той ще ти помогне да откриеш и върнеш всичко, което някой ти е откраднал, при положение, че половината остане за него.

МакГий не е чак толкова привързан към парите, но може ли някой да откаже на сладката Кати, която е измъчвана от бившото си гадже Джуниър Алън? Травис не подозира колко много жени е използвал и захвърлил Джуниър, а неговата последна жертва е Лоис Аткинсън. Травис се заема да издири безсърдечното копеле и скоро неговата мисия става безпощадно жестока – той ще научи по трудния начин, че във всяка игра на котка и мишка има жертви – неизбежно е!

Ще се радваме да научим подробности за снимачния период и сроковете за готовност на „The Deep Blue GoodBy” – засега единствената допълнителна информация, с която разполагаме е, че ДиКаприо остава като продуцент на проекта, а последната версия на сценария е дело на Денис Лехейн („Shutter Island”), – но отсега потриваме доволно ръце, предвкусвайки колко ще ни е гот да видим Бейл в ролята на МакГий. Ще ви държим информирани по случая.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *