Пол Макгигън

Отдавна имахме идея, че по-интересният от множеството нови Франкенщайн-проекти (някои от които вече видяха бял свят) ще бъде този на 20th Century Fox и режисьорът Пол Макгигън (който замени Шон Леви) и това ни усещане съвсем се затвърди след кастинга на Джеймс Макавой и Даниел Радклиф респективно в ролите на Виктор Франкенщайн и неговия помощник Игор.

След години подготовка и преминаване на всевъзможни творчески форми, в следствие на които премиерата бе отлагана многократно, изглежда че филмът на Пол Макгигън, чието официално заглавие (за момента) е „Виктор Франкенщайн”, вече е на финалната права и най-накрая е дошъл моментът за малко повече подробности. Те не се отличават чак толкова много от това, което знаехме до момента, но все пак.

Джеймс Макавой като Виктор фон Франкенщайн и Даниел Радклиф като Игор участват в тази уникална, невиждана досега версия на класическия роман на Мери Шели. Разказан от перспективата на Игор, „Виктор Франкенщайн” разкрива мрачния произход на младия асистент, началото на изкупителното му приятелство със студента по медицина Виктор фон Франкенщайн и превръщането му в очевидец на събитията, след които Франкенщайн става легендата, която познаваме днес.

Няма някакво голямо значение, но да отбележим, ако случайно има незапознати с класиката на Шели, че Игор не е нейно творение, а се появява за първи път във филмовите интерпретации на историята от 30-те години на ХХ век. Това не означава, че образът му е по-малко иконичен и че няма да се разочароваме, ако Радклиф ги окепази по някакъв начин, още повече, че е в центъра на събитията. Както се казва, ще поживеем, ще видим.

Режисьор на „Виктор Франкенщайн” („Victor Frankenstein”) е Пол Макгигън, а сценарият е дело на Макс Ландис. Освен Джеймс Макавой и Даниел Радклиф, в ролите ще видим още Джесика Браун Финдли, любимия ни Марк Гатис, Даниел Мейс, Андрю Скот и др.

Премиерата се очаква на 2 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. А кой ще играе създанието, което често непросветените наричат „просто“ Франкенщайн? 😉 😉 😉

    А колкото до Игор – той също си е класика (извинявай Мери 😉 ) https://www.youtube.com/watch?v=nxxSIX3fmmo