Първото нещо, което ни привлече към „The Strange Color of Your Body’s Tears”, беше заглавието, което ни прозвуча като излязло изпод перото на някой от класиците във фантастичния (или фентъзи) жанра, което от известна гледна точка ни е достатъчно, за да решим най-малкото да видим за какво става въпрос във филма, но след това изгледахме трейлъра, който обещава (а и сам по себе си е) тотален „mind fuck” и се влюбихме от раз.

Филмът разказва за мъж на име Дан, който открива, че съпругата му липсва, без каквито и да е следи от влизане с взлом или борба. След като полицията отказва да му помогне, Дан започва свое разследване, което го отвежда дълбоко в психосексуална „заешка дупка”…

Holy shit, indeed! Хората, гледали филма, го описват като „светлина, геометрия, музика и усещания в най-чист вид” и определено можем да разберем какво имат предвид. Обожаваме подобни филми и си го маркираме като „a must”.

Режисьори на „The Strange Color of Your Body’s Tears” са Елен Кате и Бруно Форзани („Amer”), а в ролите са Клаус Танге, Жан-Майкъл Вовк, Силвия Кармарда, Сам Лоууийк, Анна Д’Анузио и др.

Щатската премиера на филма е 29 август, но той се върти по фестивалите от доста време, така че предполагаме, че ще в най-скоро време ще изскочи на VOD и Blu-ray.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Много съм доволен, че напоследък се появяват доста сюрреалистични филмчета! Въпреки че никога не са достатъчни! 🙂

  2. Бате Дринко да ме цензурира, ама филмa го има в thepiratebay на рипка 🙂