Съвестни сме с новините по отношение на „All Is By My Side” защото сме почитатели на несравнимия Джими Хендрикс и защото ни е любопитно какъв ще е резултатът от експеримента с биографичния филм, дело на Джон Ридли (сценаристът на „12 Years A Slave”). Използваме подобно определение, защото наистина е упражнение по виртуозност да правиш филм за музикант, без да имаш възможност да използваш творбите му – подсещаме за забраната от страна на „Hendrix’s estate” във филма да бъдат използвани оригинални песни на Хендрикс!

Ето как изглеждат нещата в първия трейлър.

Част от спецовете с достъп до филма твърдят, че фокусирането върху Хендрикс преди да го споходи славата е логично и интересно, но историята се „спъва” от ограниченията и не може да бъде усетена като истински разказ за легендата – „мъжът, който виждаме на екрана, изглежда изцяло оформен от двете дами, изиграни от Имоджен Путс (в образа на Линда Кийт) и Хейли Атуел (като Кейти Етчингъм, гадже на Хендрикс от момента, в който той се появява във Великобритания, вдъхновителка на доста негови парчета)”. Това не е съвсем невъзможно – все пак хронологическият период в сюжета покрива само една година от бурната биография на Джими…

През 1966-та Джими Джеймс, неизвестен „backup” китарист, напуска Ню Йорк и заминава за Лондон. Година по-късно той се завръща като Джими Хендрикс. „Jimi: All Is By My Side” внася трогателност и автентичност в историята за мъжа зад легендата и за хората, които са го обичали и вдъхновявали.

Ние ще дадем шанс на Андре Бенджамин да докаже колко го бива като актьор, стига да се „докопаме” до филма на екран. След като са отказали ползването на оригиналните композиции, Бенджамин сам е сътворил кавърите, които ще чуем във филма.

All Is By My Side” тръгва на кино във Великобритания и Ирландия на 8 август, а отвъд Океана – на 26 септември. Странно е, но между всичките му фестивални пътешествия, стартирали след премиерата в Торонто миналата година, филмът е пуснат на екран в… Русия на 8 май, в разгара на пролетния киносезон – явно са толкова много почитателите на Джими в безбрежната руска територия, че няма съмнение в добрите боксофис-резултати…

Режисьор е Джон Ридли, а в ролите ще видим Андре Бенджамин, Имоджен Путс, Хейли Атуел, Ейдриан Лестър, Рут Нега и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *