Space Station 76

Качествените жанрови пародии са изключителна рядкост, затова сме се научили да ценим истински тези филми, при които балансът между почит, сатира и оригиналност се е получил перфектно – филми като „Има ли пилот в самолета?”, „Shaun of the Dead”, „Остин Пауърс” или (понеже ще стане дума за фантастика) филми като „Dark Star”, „Space Balls” и любимия ни „Galaxy Quest”. Също така сме се научили да мразим страстно всички останали безидейни помии от рода (но не само) на „Еди-какъв-си филм”, които виждаме все по-често.

Към коя от двете групи ще се присъедини космическата пародия „Space Station 76” на дебютанта Джак Плотник, която е с участието на Патрик Уилсън, Лив Тайлър, Мат Бомър, Джери О’Конъл и Мариса Кохлан, тепърва предстои да разберем, но съдейки по описанието на проекта и по трейлъра на филма, определено имаме шанс да е от първия вид.

Space Station 76” имитира стила на фантастичните филми и телевизионни сериали от 70-те години на ХХ в. и разказва за разхайтения командир и останалите обитатели на космическата станция „Омега 76”, чието ежедневие се преобръща с главата надолу, след пристигането на нов помощник капитан, който се оказва… жена. Похот, ревност и гняв „изплуват” на повърхността, далеч по-опасни от приближаващия се астероид…

Определено изглежда забавно, но едва ли ще е толкова добър и интелигентен, колкото „Galaxy Quest”. Предположение, което се потвърждава и от отзивите, които получи филмът след показа си на тазгодишния SXSW. При всички случаи обаче, ние ще му дадем шанс.

А сега вижте и официалния постер на филма.

Space Station 76

Режисьор на „Space Station 76” е Джак Плотник, а в ролите са Патрик Уилсън, Лив Тайлър, Мат Бомър и Мариса Кохлан, Джери О’Конъл, Кайли Роджърс, Кали Роча и др.

Премиерната дата все още не е определена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Dark Star-а ще го погледна.
    но трябва да се споменат Star Wreck: In the Pirkinning и Iron Sky на финландците.

  2. Първо, не съм си поставил за цел да споменавам всяка пародия и второ, за голямо мое съжаление, „Iron Sky“ въобще не ми хареса.