Clouds of Sils Maria” на Оливие Асаяс вече беше показан премиерно в Кан през май, но ние се разсейвахме и до момента сме представяли само няколко снимки, които предаваха до известна степен напрежението между трите главни героини, изиграни от Жулиет Бинош, Кристен Стюарт и Клои Грейс Морец, но пък не разкриваха кой знае какви подробност за естеството на филма. Сега, по случай предстоящата премиера на „Clouds of Sils Maria” във Франция, в нета дебютира нов международен трейлър, които дава доста добра представа за цялостния тон, а ние се възползваме от случая да ви представим и една от пропуснатите реклами. Вижте.

В апогея на международната си кариера, актрисата на Бинош е поканена да участва в повторна постановка на пиесата, с която е станала прочута преди 20 години. Предложената й роля е вече на по-възрастната героиня, а в „нейните обувки” от миналото ще трябва да влезе младата и нахакана нейна колежка, изиграна от Грейс Морец. Звездата се оттегля с асистентката си (Стюарт) в Алпите, за да репетира. Но е очевидно, че назрява някакъв конфликт…

Допадат ни подобни драматични истории и винаги сме готови да видим Бинош, дори и да се появява за почти-секунди (както беше в „Годзила”, например). Още повече, че тя със сигурност ще бъде с няколко класи по-високо и от двете „подрастващи” актриски, и особено от Стюарт. Надяваме се Асаяс да е открил точния баланс между професионалната драма и дамските терзания, защото три жени, изграждащи взаимоотношенията в един сюжет, винаги могат да се окажат малко „в повече” за дори за тренирания арт-зрител.

Очаква се за разпространението на „Clouds of Sils Maria” да отговаря екипа на IFC Films, премиерата му по кината във Франция е на 20 август. До тогава, а и след това, има „резервирани” фестивални посещения основно из Европа. В Щатите ще тръгне на екран на 1 декември, а във Великобритания – чак в началото на май догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *