Играта приключи. „Избраните творби на Т. В. Спивет” спечели:

Албена Дамянова

Представител на издателство „Милениум” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!
_____________________

Престижният американски институт „Смитсониън” връчва годишната си награда „Беърд” на Т. В. Спивет за прецизните му ентомоложки илюстрации. Никой от комисията учени обаче не подозира, че техният лауреат е 12-годишно момче, което живее в малко ранчо в Средния Запад. Малкият герой на Рийф Ларсън пъха в чантата най-големите си съкровища – компас, секстант, теодолит, лупа и стара семейна снимка, плюс няколко моркова и тайно от родителите си потегля към Вашингтон, за да вземе наградата си.

След монотонния живот във фермата, където Т. В. Спивет е свикнал да възприема всичко в обем и цвят, звук и движение, вкус и мирис, той се озовава в света, който познаваме – пълен с сателити, риалити програми, реклами, интернет. И все пак за момчето пътуването му е по-скоро е приближаване към корените му.

Избраните творби на Т. В. Спивет” (изд. „Милениум”) е дебютният роман на Ларсън. Преди няколко месеца по кината се появи неговата филмова версия „Младият и гениален Т. В. Спивет”, като с екранизацията на невероятната история за детето чудо, което печели научна награда за възрастни, се зае режисьорът Жан-Пиер Жьоне. Главните роли са поверени на Хелена Бонъм Картър („Клетниците”, „Хари Потър”), на Джуди Дейвис („На Рим с любов”) и на невръстния Кайли Катлет, който вече има няколко телевизионни филма зад гърба си.

Един от вас ще тръгне на пътешествие със Спивет, като спечели книгата, отговаряйки правилно на въпроса ни:

От какво е съкращение Т.В. в името на главния герой в книгата и филма?

а) Текумсе Врабеца
б) Томас Виктор
в) Терънс Втори

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *