Ах, как само обичаме „creature feature”-и, в които чудовището не е някакво митологично, извънземно, свръхестествено или някакво друго „невъзможно” създание, кръстоска между два несъвместими вида, а такова, което можете спокойно да срещнете в реалния живот и въпреки че в действителност размерите му няма да са такива, както сме свикнали да ги виждаме във филмите, пак може да ви ликвидира за отрицателно време – създание като мечка, крокодил, анаконда или акула.

И, ах, как само ни липсва времето, когато в подобни непретенциозни филми като „Анаконда” или „Тихото езеро” можехме да видим актьори и звезди от калибъра на Джон Войт, Оуен Уилсън, Дженифър Лопес, Бил Пулман, Бриджит Фонда, Брендън Глийсън и Оливър Плат. Да не говорим пък за Ричард Драйфус, Рой Шайдър и Робърт Шоу от шедьовъра на Спилбърг „Челюсти”. Сега, дори и многомилионните блокбастъри разчитат най-много на едно или две звездни имена.

Но явно не всичко е изгубено, защото на хоризонта се задава „Grizzly” на Дейвид Хакъл, който е  точно това, което ни липсваше – „олдскул” „creature feature” с един куп известни актьори, сред които Били Боб Торнтън, Джеймс Марсдън, Томас Джейн, Скот Глен и Пайпър Перабо. Както можете да се досетите от заглавието, във филма става дума за гигантска мечка гризли, чиито прякор е Червената машина (не е ли това най-доброто име?) и тормози или по-точно кльопа дървари, туристи, полицаи, горски и въобще каквото ѝ попадне на пътя. Вижте първия трейлър.

На това му се вика „ел класико”, а всяка втора реплика е „златно клише” – „You can’t stop Mother Nature”, „We are in Hell now”, „Out here we are the pray”. Жестоко просто. Първа писта сме да го гледаме. Искаше ни се обаче да видим малко повече кръвчица, все пак ще гледаме филма заради нея, а не заради драмата с отчуждените двама братя. Дано следващият трейлър да ни предложи нещо в тази посока.

Докато чакаме евентуалната нецензурирана реклама, може да утолим жаждата си за кръв с няколко доста „приятни” снимки.

Grizzly

Grizzly

Вижте и един плакат от времето, когато филмът се е казвал „Red Machine”.

Режисьор на „Grizzly” е Дейвид Хакъл („Убийствен пъзел V”), а в ролите са Били Боб Торнтън, Джеймс Марсдън, Томас Джейн, Скот Глен, Пайпър Перабо, Адам Бийч и др. В ролята на „Червената машина” е мечокът Барт, който има солидна филмография, но не бива да се бърка с легендарния мечок Барт от „Мечката”, „Легенди за страстта” и „Острието”, който почина през 2000 година.

Премиерата се очаква тази година, най-вероятно направо на видео.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не знам защо ви кефи освен носталгията. Изглежда мега тъпо и нереалистично. В цялата гора не мога да избягам от една мечка, която на всичкото отгоре ме дебне и се добира до мен без въобще да я чуя (а уж човека бил най-висшия хишник). Бих го гледал само ако, когато накрая убият шибаната мечка си кажат „о, това е било бебето“ и дойде нещо като годзила например 😀

  2. Не ти трябва Годзила, теб ще те изяде и язовец. Очевидно никога през живота си не си бил в гора – „храстите“ в Южния парк не се боят – и също така очевидно никога не си гледал документален филм за мечки. 🙂