Въпреки че „Better Call Saul” – „spin-off” на фантастичния „Breaking Bad” на Винс Гилигън, посветен на уникалния герой на Боб Оденкърк Сол Гудман – е един от най-очакваните от нас телевизионни проекти (знаем, че всеки втори е такъв, ама този наистина!), а досега сме го споменавали само мимоходом и е крайно време да му обърнем заслуженото внимание.

Моментът за включването ни е изключително подходящ, тъй като наскоро се появиха първите снимки от сериала (в центъра на които, разбира се, е самият Сол), а в допълнение от AMC представиха и официалния синопсис. Освен това двамата ко-създатели Винс Гилигън и Питър Гулд се „отпуснаха” леко и разкриха малко повече подробности около историята, „сетинга” и въпроса дали някой от познатите ни от „Breaking Bad” герои ще имат поява.

Вижте снимките, а веднага след това синопсиса и подробностите.

Better Call Saul

Better Call Saul

Better Call Saul

Действието на „Better Call Saul” се развива шест години преди Сол Гудман да срещне Уолтър Уайт. Когато го виждаме за първи път, мъжът, когото познаваме като Сол Гудман, се казва Джими МакГил – дребен адвокат, който се опитва да подреди живота си и мами, за да свързва двата края. Работещ заедно с Джими, а често и срещу него, е обичаният герой от „Breaking Bad” – „чистачът” Майк Ермантраут. Сериалът ще проследи трансформацията на Джими в Сол Гудман, който поставя думата „criminal” в „criminal lawyer”. Цялостният тон е драматичен, с елементи на черен хумор.

Йей, Майк! Разбира се, неговото участие не е новина, но нищо не ни пречи пак да се порадваме – все пак му е отделено централно място в синопсиса. Относно появата на други образи от „Breaking Bad” (всички знаем точно кои двама ни интересуват), ето какво казват Гилигън и Гулд:

Гулд: „Това са образи, които обичаме, но тук се опитваме да направим нещо, което да има стойност само по себе си и да бъде развлекателно не просто защото виждаме стари любимци. Това не е някакъв сбор от клипове. Опитваме се да балансираме нещата.”

Гилиган: „Не вярвам, че ще издадем каквото и да е, като кажем, че все още работим и преценяваме нещата – включително дали и кога ще видим някои от тези герои. Обичаме нелинеарния подход към историята. Бих казал, че всичко, което беше възможно в „Breaking Bad”, е възможно и в „Better Call Saul”.”

Към това, че действието на „Better Call Saul” се развива шест години преди Сол Гудман да срещне Уолтър Уайт, двамата добавят още, че сериалът е „period”, действието се развива през 2002 и в „Breaking Bad” доста са се старали да не става съвсем ясно къде.

И последно, за наше огромно съжаление наскоро стана ясно, че сериалът е отложен за 2015-та, тъй като Гилигън работи по-бавно. Или както той самият казва: „Бавен съм като кал. Все още продължавам да съм прекалено бавен за телевизията”. Ама така е по-добре. Предпочитаме да изпипат нещата, а не да прибързат с нещо тъпо, разчитайки на стари лаври.

Освен Боб Оденкърк и Джонатан Банкс като Майк, засега потвърдените актьори са Майкъл МакКийн, Патрик Фабиан, Майкъл Мандо и Реа Сийхорн.

А сега, ето и няколко от „златните хитове” на Сол.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *