Дългоочакваният „The Zero Theorem” на Тери Гилиъм вече има премиерна дата и за САЩ – филмът ще се появи в киносалоните на 19 септември, а месец по-рано от 18 август ще бъде достъпен и On Demand и на iTunes (това ще рече, че тогава най-късно ще може да бъде гледан и у нас по „втория начин”). По случая, съвсем очаквано се появи нов щатски трейлър.

Вече достатъчно сме говорили за филма, затова направо ще пристъпим към трейлъра и само ще кажем, че според нас, той е най-завършеният (във всяко едно отношение) до момента, определено си върши чудесно работата и ни „запали”. Или по-скоро ни „разгори” допълнително, защото сме си „запалени” от години вече.

Като допълнение, вижте и един постер на филма, който е забранен от MPAA. Този път проблемът не са „женски изящества”, каквито видяхме в секси плаката на Ева Грийн за „Sin City: A Dame to Kill For”, а голите задни части на Кристов Валц. Много е неприличен, казваме ви – половин час се зверихме и пак не можем да видим какъв точно им е проблемът на тези хора. Съвсем са изтрещели.

плакат

Коен Лет живее в Оруелски корпоративен свят, където „mancams” са многобройните очи на загадъчна фигура, позната единствено като Management. Той работи над решението на странна теорема и живее като отшелник в дома си – съсипан от пожар параклис. Само две неща нарушават изолацията и работата му – неочаквани визити от похотливата Бейнсли, която го изкушава с „tantric biotelemetric interfacing” (виртуален секс), и Боб. Боб е гениалният и непокорен син на Management, който завързва истинско приятелство с Коен, въпреки че посещенията му са идея на Management – начин да разсейва и следи Коен, който се опитва да разреши сложната теорема. Боб създава „inner-space” костюм, с който Коен да пътува към същността си и да разкрие тайните и истината в собствената си душа. Защото там се крият отговорите, които и той и Management търсят. Този костюм и съпътстващият го компютър ще направят инвентаризация на душата на Коен и така или ще докажат или ще опровергаят Нулевата теорема.

Режисьор на „The Zero Theorem” е Тери Гилиъм, а в ролите са Кристоф Валц, Мат Деймън, Тилда Суинтън, Дейвид Тюлис, Бен Уишоу, Питър Стормаре, Мелани Тиери, Лукас Хеджес, Санджийв Баскар и др.

Британската премиера на филма беше 14 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Офффф, Гилиъм и филмите му(с тия телевизори на всякаде не се спря). 😀

  2. Филмът е колосален, като чудовищна спойка между „Бразилия“, „Тя“ и „Блясъкът на чистия ум“.

    Като капак съдържа една от най-бруталните гаври с религиозните хора, които съм виждал в последните години. Всичко дистопично на Гилиъм тук е в някакъв завършен вид- и иззетото лично пространство на човека, и шизофренията, и липсата на физически контакт, и всичко.

    Чудовищно.

  3. Това е прекрасно просто! Много се радвам! Щом на теб ти е харесал, няма начин и на мен да не ми допадне. 🙂