Не сме чели книгите на Джеймс Дашнър, затова не знаем дали не подхождаме доста наивно, но „The Maze Runner” на Уес Бол е филмът, на който сме „заложили” да бъде първата „young adult ” екранизация, която да ни допадне без кой знае какви сериозни уговорки. И като казваме „young adult ” екранизация, имаме предвид тези от новия тип, ала  „Здрач”, „Игрите на глада”, „Дивергенти”, „Скитница”, „Аз съм номер четири” и други подобни, които напоследък ни заливат като лавина и заплашват да унищожат добрия вкус на младежите.

Това, на което разчитаме в случая, са визията и историята – двете неща, които първоначално ни привлякоха към проекта – и съдейки по рекламите до момента, които не са мега-вдъхновяващи, но определено изглеждат по-добре, отколкото може да си помисли човек, смятаме, че имаме големи шансове да останем доволни. Това се отнася и за най- новия трейлър, който беше показан на Comic-Con и вече може да бъде видян и от нас.

Като допълнение, вижте и няколко снимки, както и поредица нови постери.

плакат

плакат

Томас е младеж, който се събужда в центъра на гигантски лабиринт, без да помни нито кой е, нито как се озовал там. Насред това мистериозно място, наречено „Езерото”, Томас открива други момчета, които подобно на него са се озовавали там един по един, без да знаят как и защо. Единственият изход към външния свят минава през лабиринта, но опитите им да го картографират се провалят, тъй като въпреки масивните му размери, всяка вечер той се променя, а като допълнение от дълбините му излизат странни и опасни същества, наречени „Скръбници”. Един ден на „Езерото” се случва нещо, което не е ставало до момента – пристига момиче. Тя носи съобщение, което може да помогне на Томас да разкрие тайната на лабиринта.

Режисьор на „The Maze Runner” е Уес Бол, а в ролите са Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Уил Полтър, Патриша Кларксън, Крис Шефийлд и др.

Премиерата е 19 септември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. На мен лично „Възпламеняване“ ми допадна – според мен е най-добрият от изброените по-горе заглавия. Но пак с доста уговорки. 🙂