Майкъл Ман

От доста време не сме обръщали внимание на най-новия, все още неозаглавен филм на Майкъл Ман – последния път, когато писахме беше преди година, когато разбрахме, че Крис Хемсуърт се е присъединил към проекта, за който дори нямахме потвърждение, че е сигурен, затова сега приветстваме появата на първите неофициални снимки, разпространени от актьора Холт МакКанали, който също така дава и „Blackhat” като (евентуално) заглавие на филма (другата възможност е „Cyber”, както присъства в IMDB).

До момента знаем само, че става въпрос за трилър, чието действие се развива „в света на кибер-заплахи и атаки” и следва бивш престъпник и неговите американски и китайски партньори, които са по следите на престъпна кибер-мрежа от най-високо ниво, простираща се от Чикаго, през Лос Анджелис и Хонконг, до Джакарта. Наскоро самият Майкъл Ман също хвърли малко светлина, но неговото обяснение звучи доста по-отнесено. Вижте го все пак:

С голяма лекота хората във филма се предвижват между Джакарта, Куала Лумпур, Хонконг, Лос Анджелис и Чикаго. И историята на филма ви отвежда от тези градове във вътрешността на процесор, в електронна вселена, сред популация от транзистори. Вие имате 2 милиарда транзистори в мобилния си телефон. Части с липса или излишък от електрони, които стават единици или нули на всеки 2 милиардни от секундата, и влияят на живота ни. Това е светът, в който се развива филмът.

Ъ? Звучи като синопсис за нов „Трон”. Сигурни сме обаче, че филмът няма да има никакви фантастични измерения и това е някакъв завоалиран начин, по който Ман ни казва, че действието ще е технологично ориентирано. Какъвто и да е случаят, ние имаме желание да гледаме филма. Неведнъж сме казвали, че сме големи почитатели на Майкъл Ман.

А сега, ето и споменатите по-горе снимки.

Освен Крис Хемсуърт и Холт МакКанали, във все още неозаглавения филм на Майкъл Ман участват Виола Дейвис, Ричи Костър, Арчи Као, Анди Он, Крисчън Борли, Тан Уей и др.

Премиерата е 16 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *