При все че не беше посрещнат радушно от критиката, антиутопичният хорър трилър на  Джеймс ДеМонако с Итън Хоук и Лина Хийди „The Purge” се превърна в боксофис хит – световните му приходи са в размер на 89,3 млн. при бюджет от едва 3 млн. – и за никого не е изненада, че само година по-късно Universal и режисьорът ДеМонако са ни подготвили продължение.

То е озаглавено „The Purge: Anarchy” („Чистката: Анархия”) и запазва същата концепция – една нощ в годината всички престъпления, включително и убийствата, са законни, но я разширява значително, излизайки от почти интимните рамки на „home invasion” трилъра, и добавя допълнителен туист към социалния коментар.

Действието се фокусира върху търсещия отмъщение за смъртта на сина си Лео (Франк Грило), който нарушава едно от неписаните правила на „The Purge”, спасявайки живота на майка и дъщеря (Кармен Ехого и Зоуи Соул), както и върху млада двойка (Зак Гилфорд и Кейли Санчес), която е хваната неподготвена, след като автомобилът им претърпява авария. Петимата се държат заедно в опит да оцелеят, но нощта предлага прекалено много зловещи изненади.

Вижте трейлърите, които са излезли до момента – последният дава най-добрата представа за сюжета, както и един постер и няколко снимки.

http://www.youtube.com/watch?v=NwxDUqE9txQ

Усещаме малко „The Most Dangerous Game” и „Бягащият човек” привкус, което лично нас ни радва. Не очакваме „The Purge: Anarchy”  да е хубав, но ни се струва и че няма да е трагедия и дори ще е по-добър от първия. Между другото, фенове сме на концепцията и сме на мнение, че някъде там, сред замислените десетки продължения (стига да изкарват пари едва ли ще спрат да ги правят), се крие наистина добър филм.

Ето постера и снимките.

Режисьор на „The Purge: Anarchy” („Чистката: Анархия”) е Джеймс ДеМонако, а в ролите са Франк Грило, Кармен Еджого, Зоуи Соул, Зак Гилфорд, Кили Санчес, Майкъл К. Уилямс, Едуин Ходж и др.

Българската премиера е 18 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Втория постер е задна корица на последния Empire, без да има и ред инфо за филма. Хвала Ви, че драснахте някой ред.