Отдавна не сме обръщали новинарско внимание на най-очаквания от нас филм на лятото „Зората на планетата на маймуните” на Мат Рийвс, а през изминалото време около него се появиха неща, които определено си заслужават отразяването.

Първо ви предлагаме да видите едно „viral” видео, което в новинарски стил разкрива какво се е случило през последните десет години – от момента на избухването на „симианския вирус” в края на „Възходът на планетата на маймуните” досега, а веднага след него и два телевизионни спота, единият от които се усеща като тематично продължение, тъй като с две думи представя историята до тук.

След това, хвърлете око на едно кратко, но интересно интервю с Анди Съркис, еволюционния психолог и антрополог Карол Джейми и професора по приматология Фолкер Зомер, дадено по повод наскоро прожектирани 20 минути от „Зората на планетата на маймуните”. Съркис говори за подхода си към ролята на Цезар и как, въпреки че едно от рекламните изречения на филма е „War has already begun.”, „Зората” е по-скоро „филм за мира” отколкото за война – „много комплексен и много повече за емоции”.

Viral видео:
http://www.youtube.com/watch?v=cP8l2s9okAs

ТВ спотове:

Интервю:

Накрая завършваме с най-новия плакат на филма, който за разлика от предишния с бебето, е доста по-войнствен, както и с поредица снимки.

плакат

Нарастващата и развиваща се нация на генетично еволюиралите маймуни, предвождани от Цезар, са застрашени от група човеци, оцелели след унищожителния вирус, отприщен преди десетилетие. Хората и маймуните достигат нестабилен мир, но не за дълго – и двете страни са подтикнати към война, която ще определи доминиращия на планетата вид.

Режисьор на „Зората на планетата на маймуните” („Dawn of the Planet of the Apes”) е Мат Рийвс, а в главните роли са Анди Съркис, Джейсън Кларк, Кери Ръсел, Гари Олдман, Коди Смит-МакФий, Тоби Кебъл, Джуди Гриър, Кърк Асеведо и Енрике Мурсиано.

Премиерата е 11 юли 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това с мечката е яко. Нямам търпение! Анди Съркис-президент! 🙂

  2. Единствено ме притеснява 3D-то. За този филм беше излишно.