Джон Спейтс и Скот Дериксън

Доста закъсняхме с това така наложително обобщение на случващото се около отдавна обещания Marvel филм, посветен на доктор Стрейндж, но поне вече имаме някаква сравнително сигурна информация. Разбира се, както наскоро отново си припомнихме, сигурно в света на Холивуд няма и дори ако си подготвял един проект години наред, точно преди снимките може да ти се наложи да вдигнеш ръце и да си стегнеш багажа. Но нека не се отплесваме в негодувание за „Ant-Man”, а да видим какво е развитието на „Dr. Strange”.

Както всички фенове знаят, доктор Стрейндж е любимият герой на президента на Marvel Studios Кевин Файги и от години се носят най-различни слухове за кино-превъплъщението му. Още докато се подготвяше Втората фаза (която ще приключи с „Отмъстителите 2”) Файги обяви, че Стрейндж ще е един от героите на Трета фаза и по филма му действително се работи. Това отприщи доста слухове по темата, но както споменахме, вече има и известна яснота и тя включва имената на режисьора Скот Дериксън („Дяволът в Емили Роуз”, „Sinister” и предстоящия „Deliver Us from Evil”) и сценариста на „ПрометейДжон Спейтс, който трябва сериозно да преработи сценария на Томас Дийн Донъли и Джошуа Опенхаймър. Спейтс засега е малко несигурен избор, поне от наша гледна точка, но 100% е по-добре от Донъли и Опенхаймър, които познаваме от „Сахара”, „A Sound of Thunder” и „Конан Варварина”. И между другото, как сме живели едно време без Twitter?

Файги наскоро сподели:

„Скот Дериксън беше обявен като режисьор… Според мен е много важно да изследваме всяко ъгълче на комиксовата вселена и вече видяхме героите на улицата, видяхме милиардерите супергерои на Земята. Отидохме и в космоса с „Тор”, „Отмъстителите” и най-вече с „Guardians Of The Galaxy”, но това е само едната страна на комиксите. Другата е свръхестественото и доктор Стрейндж е порталът към тази друга вселена, в която има десетки герои и сюжети… В следващия месец-два ще е кастингът, ще обявим актьора и другата година пролетта започва продукцията.”

И като стана дума за актьора, който ще се заеме с доктора и без съмнение ще подпише договор за сериозен брой филми – все още не е ясно кой ще е той, а на слуховете не може да се вярва. Marvel искали Джони Деп, но дори и да е така, стана ясно, че той тях не ги иска. А непрестанно излизащите в нета имена от останалите места в техния „wishlist”? Можехме да се досетим и сами – Том Харди, Бенедикт Къмбърбач, Джоузеф Гордън-Левит, Джаред Лето и т.н. Много, ама страшно много ще се изненадаме, ако някой от тях действително стане доктор Стрейндж.

Почти толкова несигурни са слуховете, че Едгар Рамирес може да участва в някаква неясна роля, но те поне се появиха не от нищото, а от интервю, в което актьорът казва, че си говори с Дериксън по темата (Рамирес участва в „Deliver Us from Evil”).

Ще ви държим в течение с развитието на „Dr. Strange”. Вероятно ще има още новини в съвсем скоро време…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *