Update: Малко след дебюта на новия трейлър, Paramount представиха и още един, който определено изглежда по-добре. Вижте.

Май едно зло наистина никога не идва само. След трагедията „The Legend Of Hercules” на Рени Харлин се надявахме, че „Херкулес” на Брет Ратнър и Дуейн Джонсън – Скалата ще успее да ни предложи нещо забавно и приятно развлекателно, с което да реабилитира образа на легендарния герой (първият тийзър, макар не и нещо специално, даваше известна заявка за това), но за съжаление, фалшивите нотки, които открихме в последната реклама, тук се разрастват заплашително и започваме да се опасяваме, че във филма ще приемат форма не на „мелодия”, а направо на цяла „симфония”.

Честно казано, изненадани сме от това как някои кадри изглеждат наистина добре – тези с „крийчърите” например, а други са просто ужасяващи. Виждали сме телевизионни продукции, които изглеждат далеч, далеч по-добре. Надяваме се нещата да се пооправят до премиерата, до която остават още два месеца. Положението с диалога обаче е „надежда всяка тука оставете”, при все че никога не сме имали каквито и да е очаквания за него. Поне „хумореските” и „уан-лайнърите” можеше да са на по-високо ниво.

Херкулес - плакат

Преследван от греховете на миналото си, Херкулес е станал наемник. Заедно с петима верни спътници, той кръстосва земите на древна Гърция, продава услугите си за злато и използва своята легендарна репутация, за да сплашва враговете си. Но когато владетелят на траките и неговата дъщеря се обръщат към него за помощ в борбата им с безмилостен и ужасяващ тиранин, Херкулес открива, че за да има справедливост и за да триумфира, той трябва да се превърне отново в героя, който е бил… трябва да прегърне собствения си мит… трябва да стане Херкулес.

Режисьор на „Херкулес” („Hercules”) е Брет Ратнър, а в ролите ще видим Скалата, Иън Макшейн, Ръфъс Сюъл, Джоузеф Файнс, Питър Мълън, Джон Хърт, Ребека Фъргюсън, Тобаяс Сантелман и др.

Премиерата е 25 юли 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Well.. до сега бях оптимист, вече не толкова. Дано поне екшънът и хуморът да са на добро ниво, за да бъде поне приятно развлекателен.

 2. Ее, Дрин, разочароваш ме. Това ще е супер fun. Кои кадри пък толкова те отчайват?

 3. Всеки втори кадър, който не е с „крийчъри“ изглежда мега зле и недовършен – все едно не са му завършили ефектите и не са му направили цветната корекция, и т.н. постпродукционни чудесии. Не ме разбирай погрешно, много искам този филм да е „фън“, но поне за мен, почти нищо в горния трейлър не намеква за подобно нещо. Аз виждам само псевдо-сериозност с евтини реплички – демек, толкова ще е „фън“, колкото беше новия „Конан“. Дано да греша, де – много ясно, че искам филмът да е приятно развлекателен, а не да е поредната брадва.

 4. Единствените кадри, които ми изглеждат евтино и недовършено са на Херкулес, когато пристига в Тива и на мацката с децата в полето. Останалите са повече от ок. Да не говорим, че когато лъвът скача си е направо яко. За репликите си повече от прав, но то това ще е част от fun-a. 🙂

 5. Новият трейлър е много по-добър. Първия да не бяха го пускали въобще 😀

 6. Знаете ли на какво ми прилича? На „Гневът на титаните“. Първият му трейлър беше същия – и там имаше яки крийчъри и (уж) обещание за фън. Но, пак да кажа, дано да греша. В Скалата ми е надеждата – Ратнър е некадърник.

 7. Да, точно щях да кажа, че наистина прилича на „Гневът на титаните“. Това ще е най-лошото, което може да бъде.

 8. На няколко место наистина изглежда доста евтино (което днешно време си е постижение :P). Но пък цялата несериозност която лъха в останалата част компенсира донякъде. Поне при мен и дори работи като че ли (даже се посмях на последната сценка). Актьорите се забавляват, ръсят се едноредови лафчета наред, Иринка друса дупара на забавен каданс по дяволите :D. Дано да е „правилна“ простотия (въпреки че и аз се съмнявам).

  То днешно време е по-забавно да гледаш рекламните трикови кампании, които всячески се опитват да те примамят да гледаш поредното слабоумно лятно хитче със съмнителни качества на нещо, дори символично ставащо за пуканки.

  Дринов, то при „Титаните“ положението си беше плачевно още в първият екскремент. Към втория не прибегнах, че нещата отиваха на порнаж. Но този тип „забавления“ си никнат всяка година и всяка година си приличат (че и се вземат на сериозно), били те – Помпеи, Франкейнщайни, Титани, и всякакви други митологични ебавки, които Холивуд реши да преебава/кешира грандиозно :). За съжаление изглеждат доста тъжно в еднотиповия си подход и остават в спомените със забележителната способност на човек, внезапно обхванат от амнезия, но какво да се прави. Времена, нрави.

 9. мноу се кефя на Скалата, като почне да говори как с правилно хранене и тренировки, за 3 месеца се кават 10 кг мускули 😀

  иначе съм му фен, чакам и филмчето