Джони Деп ще бъде Хари Худини

Кой знае защо, започвайки тази новина, пред очите някак си неусетно изплува образът на Джеймс Матю Бари („Finding Neverland” от преди 10 години). Може би защото става дума за биографична история, може би защото Джони Деп (вече) успешно се е превъплъщавал в реално съществуващ(и) персонаж(и), а може би защото му отива да бъде такъв един – приказен герой… „The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superherо” се очертава като точно такъв филм.

Прочутият магьосник Хари Худини всъщност ще бъде таен агент, който разследва окултни явления – как ви се струва това, а? Според сценария на Ноа Опенхейм, конструиран по книгата на Уилям Калуш и Лари Сломан, в „The Secret Life of Houdini” приключенията ще носят привкус ала Индиана Джоунс плюс малко мистерия от Шерлок Холмс. Редно е да се запитате – какъв ли всъщност ще се окаже резултатът?! Гари Рос и Джо Райт вече са обмисляли дали да не поемат режисьорските ангажименти, но в момента начело на идеята е Дийн Парисо („Red 2), което … наистина не знаем как да го тълкуваме.

Никой – нито критика, нито публика – не хареса последната екранна поява на мистър Деп в „Превъзходство”. Както се е засилил към продължението на „Алиса в Страната на чудесата” – „Through the Looking Glass”, не сме никак убедени, че някой вече му обръща сериозно внимание, след няколкото (да не кажем десетина, защото натам отива! И само „Ранго” е изключение!) забележителни кинопровала. Ще видим какво ще се случи до края на годината с „Into the Woods” на Роб Маршъл и криминалната драма на Бари Левинсън „Black Mass” – проекти с участието на Джони, които очакваме с интерес, но на които не възлагаме кой знае колко големи надежди…

Разбира се има я и пиратската поредица – не сме сигурни какво точно се случва там, но най-вероятно историята за Худини ще превари, защото Lionsgate искат тя да влезе „на конвейра” в производство около ноември 2014, което изтласква петата част на карибските „занимавки” на Джони към началото на 2015. Да сме живи и здрави дотогава!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *